Kaszotto warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto warzywne

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

34

heart
163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

350 osób wydrukowało

Pobierz pdf

517 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1 pęczek

400 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew, selera, cebulę i korzeń pietruszki pokrój w grubą kostkę. Warzywa wymieszaj z oliwą, odrobiną soli i pieprzu, a następnie rozłóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz około 30 minut w temperaturze 190°C.

Kaszotto warzywne - Krok 1

Krok 2

W tym czasie posiekaj natkę pietruszki.

Kaszotto warzywne - Krok 2

Krok 3

Upieczone warzywa umieść w garnku. Dodaj kaszę, groszek, orzechy, pomidory, szklankę wody i Fix Knorr.

Kaszotto warzywne - Krok 3

Krok 4

Wszystko razem gotuj pod przykryciem około 20 minut. Gdy kasza zmięknie, dodaj parmezan i natkę pietruszki (w razie potrzeby dolej trochę wody). Kaszotto powinno mieć kremową konsystencję.

Kaszotto warzywne - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Jeżeli nie zależy ci, aby danie było wegetariańskie, możesz dodać kiełbasę chorizo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto warzywneKaszotto warzywne

Marnowanie jedzenia to coraz większy problem w domach. Jak temu zaradzić? Pierwszy krok to planowanie posiłków i sporządzanie listy potrzebnych produktów. W sytuacji awaryjnej sprawdzą się dania jednogarnkowe! Jeśli w Twojej kuchni zalegają warzywa, a ich termin przydatności niedługo się kończy, wykorzystaj je do przygotowania pysznego kaszotto warzywnego. Ugotowane na miękko, odpowiednio doprawione, aromatyczne… brzmi całkiem nieźle jak na danie z resztek, prawda?

Dla kogo?

Dla wszystkich osób, które nie lubią wyrzucać jedzenia. Czyszczenie lodówki gwarantowane!

Na jaką okazję?

Na co dzień. Bo nawet w trakcie najbardziej zabieganego tygodnia znajdziesz czas, aby przygotować kaszotto warzywne. Równie dobrze smakuje na drugi dzień.

Czy wiesz, że?

Kaszotto uznawane jest za kuzyna włoskiego risotto. Same pyszności!

Dla urozmaicenia:

Do przepisu na kaszotto warzywne możesz dodać też aromatycznej kiełbasy chorizo. Pamiętaj tylko, że wtedy nie będzie to już danie wegetariańskie.