Kaszotto warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kaszotto warzywne

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

22

82 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

246 osób wydrukowało

Pobierz pdf

330 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1 pęczek

400 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew, selera, cebulę i korzeń pietruszki pokrój w grubą kostkę. Warzywa wymieszaj z oliwą, odrobiną soli i pieprzu, a następnie rozłóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz około 30 minut w temperaturze 190°C.

Kaszotto warzywne - Krok 1

Krok 2

W tym czasie posiekaj natkę pietruszki.

Kaszotto warzywne - Krok 2

Krok 3

Upieczone warzywa umieść w garnku. Dodaj kaszę, groszek, orzechy, pomidory, szklankę wody i Fix Knorr.

Kaszotto warzywne - Krok 3

Krok 4

Wszystko razem gotuj pod przykryciem około 20 minut. Gdy kasza zmięknie, dodaj parmezan i natkę pietruszki (w razie potrzeby dolej trochę wody). Kaszotto powinno mieć kremową konsystencję.

Kaszotto warzywne - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Jeżeli nie zależy ci, aby danie było wegetariańskie, możesz dodać kiełbasę chorizo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto warzywneKaszotto warzywne

Marnowanie jedzenia to coraz większy problem w domach. Jak temu zaradzić? Pierwszy krok to planowanie posiłków i sporządzanie listy potrzebnych produktów. W sytuacji awaryjnej sprawdzą się dania jednogarnkowe! Jeśli w Twojej kuchni zalegają warzywa, a ich termin przydatności niedługo się kończy, wykorzystaj je do przygotowania pysznego kaszotto warzywnego. Ugotowane na miękko, odpowiednio doprawione, aromatyczne… brzmi całkiem nieźle jak na danie z resztek, prawda?

Dla kogo?

Dla wszystkich osób, które nie lubią wyrzucać jedzenia. Czyszczenie lodówki gwarantowane!

Na jaką okazję?

Na co dzień. Bo nawet w trakcie najbardziej zabieganego tygodnia znajdziesz czas, aby przygotować kaszotto warzywne. Równie dobrze smakuje na drugi dzień.

Czy wiesz, że?

Kaszotto uznawane jest za kuzyna włoskiego risotto. Same pyszności!

Dla urozmaicenia:

Do przepisu na kaszotto warzywne możesz dodać też aromatycznej kiełbasy chorizo. Pamiętaj tylko, że wtedy nie będzie to już danie wegetariańskie.