Kaszotto warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto warzywne

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

30

146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

316 osób wydrukowało

Pobierz pdf

474 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1 pęczek

400 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew, selera, cebulę i korzeń pietruszki pokrój w grubą kostkę. Warzywa wymieszaj z oliwą, odrobiną soli i pieprzu, a następnie rozłóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz około 30 minut w temperaturze 190°C.

Kaszotto warzywne - Krok 1

Krok 2

W tym czasie posiekaj natkę pietruszki.

Kaszotto warzywne - Krok 2

Krok 3

Upieczone warzywa umieść w garnku. Dodaj kaszę, groszek, orzechy, pomidory, szklankę wody i Fix Knorr.

Kaszotto warzywne - Krok 3

Krok 4

Wszystko razem gotuj pod przykryciem około 20 minut. Gdy kasza zmięknie, dodaj parmezan i natkę pietruszki (w razie potrzeby dolej trochę wody). Kaszotto powinno mieć kremową konsystencję.

Kaszotto warzywne - Krok 4
Szef kuchni Knorr Piotr  Murawski

Dobra rada:

Jeżeli nie zależy ci, aby danie było wegetariańskie, możesz dodać kiełbasę chorizo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto warzywne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto warzywneKaszotto warzywne

Marnowanie jedzenia to coraz większy problem w domach. Jak temu zaradzić? Pierwszy krok to planowanie posiłków i sporządzanie listy potrzebnych produktów. W sytuacji awaryjnej sprawdzą się dania jednogarnkowe! Jeśli w Twojej kuchni zalegają warzywa, a ich termin przydatności niedługo się kończy, wykorzystaj je do przygotowania pysznego kaszotto warzywnego. Ugotowane na miękko, odpowiednio doprawione, aromatyczne… brzmi całkiem nieźle jak na danie z resztek, prawda?

Dla kogo?

Dla wszystkich osób, które nie lubią wyrzucać jedzenia. Czyszczenie lodówki gwarantowane!

Na jaką okazję?

Na co dzień. Bo nawet w trakcie najbardziej zabieganego tygodnia znajdziesz czas, aby przygotować kaszotto warzywne. Równie dobrze smakuje na drugi dzień.

Czy wiesz, że?

Kaszotto uznawane jest za kuzyna włoskiego risotto. Same pyszności!

Dla urozmaicenia:

Do przepisu na kaszotto warzywne możesz dodać też aromatycznej kiełbasy chorizo. Pamiętaj tylko, że wtedy nie będzie to już danie wegetariańskie.