
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
50 gramów
1 pęczek
400 gramów
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew, selera, cebulę i korzeń pietruszki pokrój w grubą kostkę. Warzywa wymieszaj z oliwą, odrobiną soli i pieprzu, a następnie rozłóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz około 30 minut w temperaturze 190°C.

Krok 2
W tym czasie posiekaj natkę pietruszki.

Krok 3
Upieczone warzywa umieść w garnku. Dodaj kaszę, groszek, orzechy, pomidory, szklankę wody i Fix Knorr.

Krok 4
Wszystko razem gotuj pod przykryciem około 20 minut. Gdy kasza zmięknie, dodaj parmezan i natkę pietruszki (w razie potrzeby dolej trochę wody). Kaszotto powinno mieć kremową konsystencję.


Dobra rada:
Jeżeli nie zależy ci, aby danie było wegetariańskie, możesz dodać kiełbasę chorizo.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Knorr Serowe Kaszotto z kurczakiem i pomidorkami
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto warzywne
Marnowanie jedzenia to coraz większy problem w domach. Jak temu zaradzić? Pierwszy krok to planowanie posiłków i sporządzanie listy potrzebnych produktów. W sytuacji awaryjnej sprawdzą się dania jednogarnkowe! Jeśli w Twojej kuchni zalegają warzywa, a ich termin przydatności niedługo się kończy, wykorzystaj je do przygotowania pysznego kaszotto warzywnego. Ugotowane na miękko, odpowiednio doprawione, aromatyczne… brzmi całkiem nieźle jak na danie z resztek, prawda?
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które nie lubią wyrzucać jedzenia. Czyszczenie lodówki gwarantowane!
Na jaką okazję?
Na co dzień. Bo nawet w trakcie najbardziej zabieganego tygodnia znajdziesz czas, aby przygotować kaszotto warzywne. Równie dobrze smakuje na drugi dzień.
Czy wiesz, że?
Kaszotto uznawane jest za kuzyna włoskiego risotto. Same pyszności!
Dla urozmaicenia:
Do przepisu na kaszotto warzywne możesz dodać też aromatycznej kiełbasy chorizo. Pamiętaj tylko, że wtedy nie będzie to już danie wegetariańskie.