
Składniki
100 gramów
6 sztuk
0.5 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
200 gramów
100 mililitrów
5 łyżek
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kaszę gryczaną. Następnie zmiel ją w maszynce, dodaj do niej ser i 6 żółtek ubitych z cukrem pudrem. Utrzyj.
Krok 2
Zetrzyj skórkę z limonki i dodaj do utartej masy.
Krok 3
Dołóż imbir, mąkę i śmietankę, wymieszaj.
Krok 4
Na koniec dodaj pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
Foremki do pieczenia posmaruj masłem i posyp cukrem pudrem, dodaj masę i powkładaj w nią kawałki połamanej czekolady.
Krok 6
Piecz 20 minut w 190 stopniach. Upieczone schłodź mokrą ściereczką i wyjmij na talerzyki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej