
Składniki
100 gramów
6 sztuk
0.5 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
200 gramów
100 mililitrów
5 łyżek
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kaszę gryczaną. Następnie zmiel ją w maszynce, dodaj do niej ser i 6 żółtek ubitych z cukrem pudrem. Utrzyj.
Krok 2
Zetrzyj skórkę z limonki i dodaj do utartej masy.
Krok 3
Dołóż imbir, mąkę i śmietankę, wymieszaj.
Krok 4
Na koniec dodaj pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
Foremki do pieczenia posmaruj masłem i posyp cukrem pudrem, dodaj masę i powkładaj w nią kawałki połamanej czekolady.
Krok 6
Piecz 20 minut w 190 stopniach. Upieczone schłodź mokrą ściereczką i wyjmij na talerzyki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej