Suflety gryczano-czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Suflety gryczano-czekoladowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

6 sztuk

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

100 mililitrów

5 łyżek

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kaszę gryczaną. Następnie zmiel ją w maszynce, dodaj do niej ser i 6 żółtek ubitych z cukrem pudrem. Utrzyj.

Krok 2

Zetrzyj skórkę z limonki i dodaj do utartej masy.

Krok 3

Dołóż imbir, mąkę i śmietankę, wymieszaj.

Krok 4

Na koniec dodaj pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszaj.

Krok 5

Foremki do pieczenia posmaruj masłem i posyp cukrem pudrem, dodaj masę i powkładaj w nią kawałki połamanej czekolady.

Krok 6

Piecz 20 minut w 190 stopniach. Upieczone schłodź mokrą ściereczką i wyjmij na talerzyki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sernik bezglutenowy
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej