Suflety gryczano-czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Suflety gryczano-czekoladowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

6 sztuk

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

100 mililitrów

5 łyżek

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kaszę gryczaną. Następnie zmiel ją w maszynce, dodaj do niej ser i 6 żółtek ubitych z cukrem pudrem. Utrzyj.

Krok 2

Zetrzyj skórkę z limonki i dodaj do utartej masy.

Krok 3

Dołóż imbir, mąkę i śmietankę, wymieszaj.

Krok 4

Na koniec dodaj pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszaj.

Krok 5

Foremki do pieczenia posmaruj masłem i posyp cukrem pudrem, dodaj masę i powkładaj w nią kawałki połamanej czekolady.

Krok 6

Piecz 20 minut w 190 stopniach. Upieczone schłodź mokrą ściereczką i wyjmij na talerzyki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Suflety gryczano-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej