Curry z ciecierzycy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z ciecierzycy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

null

5 łyżek

0.5 łyżeczki

1 pęczek

0.5 łyżeczki

2 szklanki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę wrzuć do rondla z rozgrzaną oliwą, potem dodaj czosnek. Smaż na średnim ogniu do lekkiego zrumienienia.

Krok 2

Następnie wsyp wszystkie suche przyprawy i 2 łyżki wody i energicznie mieszaj, smaż 2 minut.

Krok 3

Następnie dodaj pomidorki, ciecierzycę, wymieszaj i gotuj pod przykryciem 10 minut.

Krok 4

Dodaj sok i skórkę z cytryny oraz kolendrę.

Krok 5

Wszystko dobrze wymieszaj i pozostaw na ogniu przez kolejne 10 minut.

Krok 6

Wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej