
Składniki
2 sztuki
null
null
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
null
5 łyżek
0.5 łyżeczki
1 pęczek
0.5 łyżeczki
2 szklanki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę wrzuć do rondla z rozgrzaną oliwą, potem dodaj czosnek. Smaż na średnim ogniu do lekkiego zrumienienia.
Krok 2
Następnie wsyp wszystkie suche przyprawy i 2 łyżki wody i energicznie mieszaj, smaż 2 minut.
Krok 3
Następnie dodaj pomidorki, ciecierzycę, wymieszaj i gotuj pod przykryciem 10 minut.
Krok 4
Dodaj sok i skórkę z cytryny oraz kolendrę.
Krok 5
Wszystko dobrze wymieszaj i pozostaw na ogniu przez kolejne 10 minut.
Krok 6
Wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej