Curry z ciecierzycy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z ciecierzycy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

null

5 łyżek

0.5 łyżeczki

1 pęczek

0.5 łyżeczki

2 szklanki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę wrzuć do rondla z rozgrzaną oliwą, potem dodaj czosnek. Smaż na średnim ogniu do lekkiego zrumienienia.

Krok 2

Następnie wsyp wszystkie suche przyprawy i 2 łyżki wody i energicznie mieszaj, smaż 2 minut.

Krok 3

Następnie dodaj pomidorki, ciecierzycę, wymieszaj i gotuj pod przykryciem 10 minut.

Krok 4

Dodaj sok i skórkę z cytryny oraz kolendrę.

Krok 5

Wszystko dobrze wymieszaj i pozostaw na ogniu przez kolejne 10 minut.

Krok 6

Wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej