
Składniki
2 sztuki
null
null
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
null
5 łyżek
0.5 łyżeczki
1 pęczek
0.5 łyżeczki
2 szklanki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę wrzuć do rondla z rozgrzaną oliwą, potem dodaj czosnek. Smaż na średnim ogniu do lekkiego zrumienienia.
Krok 2
Następnie wsyp wszystkie suche przyprawy i 2 łyżki wody i energicznie mieszaj, smaż 2 minut.
Krok 3
Następnie dodaj pomidorki, ciecierzycę, wymieszaj i gotuj pod przykryciem 10 minut.
Krok 4
Dodaj sok i skórkę z cytryny oraz kolendrę.
Krok 5
Wszystko dobrze wymieszaj i pozostaw na ogniu przez kolejne 10 minut.
Krok 6
Wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej