Curry z ciecierzycy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z ciecierzycy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

null

5 łyżek

0.5 łyżeczki

1 pęczek

0.5 łyżeczki

2 szklanki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę wrzuć do rondla z rozgrzaną oliwą, potem dodaj czosnek. Smaż na średnim ogniu do lekkiego zrumienienia.

Krok 2

Następnie wsyp wszystkie suche przyprawy i 2 łyżki wody i energicznie mieszaj, smaż 2 minut.

Krok 3

Następnie dodaj pomidorki, ciecierzycę, wymieszaj i gotuj pod przykryciem 10 minut.

Krok 4

Dodaj sok i skórkę z cytryny oraz kolendrę.

Krok 5

Wszystko dobrze wymieszaj i pozostaw na ogniu przez kolejne 10 minut.

Krok 6

Wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej