Curry z bananami owinięte szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z bananami owinięte szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 szczypta

50 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

0.25 litra

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż umyj i odsącz. Wywar warzywny zagotuj i wrzuć ryż. Dodaj curry i gotuj przez 25-30 minut.

Krok 2

Rodzynki umyj i namocz w soku pomarańczowym. Banany obierz, przekrój wzdłuż.

Krok 3

Na rozgrzane masło* wrzuć połówki bananów i podsmaż ze wszystkich stron. Banany owiń szynką, zepnij wykałaczkami i ponownie podsmaż.

Krok 4

Do ryżu dodaj rodzynki razem z sokiem, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

Krok 5

Gotowe banany ułóż na ryżu i posyp natką pietruszki. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej