Curry z bananami owinięte szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z bananami owinięte szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 szczypta

50 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

0.25 litra

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż umyj i odsącz. Wywar warzywny zagotuj i wrzuć ryż. Dodaj curry i gotuj przez 25-30 minut.

Krok 2

Rodzynki umyj i namocz w soku pomarańczowym. Banany obierz, przekrój wzdłuż.

Krok 3

Na rozgrzane masło* wrzuć połówki bananów i podsmaż ze wszystkich stron. Banany owiń szynką, zepnij wykałaczkami i ponownie podsmaż.

Krok 4

Do ryżu dodaj rodzynki razem z sokiem, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

Krok 5

Gotowe banany ułóż na ryżu i posyp natką pietruszki. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z bananami owinięte szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej