Curry z pomidorów

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

0.5 łyżeczki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

null

1 łyżeczka

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Włóż pomidory do dużego naczynia. Dodaj imbir, czosnek, chilli, sól, kolendrę, kminek i dobrze wymieszaj.

Krok 3

W garnku rozgrzej olej. Wsyp nasiona cebuli, gorczycy, kozieradki białego kminku oraz papryczki chilli i smaż przez minutę, ciągle mieszając. Zdejmij z ognia.

Krok 4

Następnie dodaj do tego pomidory z przyprawami, ustaw ponownie na ogniu i smaż przez 3 minuty, ciągle mieszając.

Krok 5

Zmniejsz ogień i smaż jeszcze przez 10 minut, czasami mieszając. Skrop wszystko sokiem z cytryny.

Krok 6

Obierz jajka, pokrój w ćwiartki. Ułóż je na wierzchu pomidorów. Udekoruj kozieradką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej