Pomidorowe chilli z kminem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

0.5 łyżeczki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

null

1 łyżeczka

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Włóż pomidory do dużego naczynia. Dodaj imbir, czosnek, chilli, sól, kolendrę, kminek i dobrze wymieszaj.

Krok 3

W garnku rozgrzej olej. Wsyp nasiona cebuli, gorczycy, kozieradki białego kminku oraz papryczki chilli i smaż przez minutę, ciągle mieszając. Zdejmij z ognia.

Krok 4

Następnie dodaj do tego pomidory z przyprawami, ustaw ponownie na ogniu i smaż przez 3 minuty, ciągle mieszając.

Krok 5

Zmniejsz ogień i smaż jeszcze przez 10 minut, czasami mieszając. Skrop wszystko sokiem z cytryny.

Krok 6

Obierz jajka, pokrój w ćwiartki. Ułóż je na wierzchu pomidorów. Udekoruj kozieradką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kuleczki z ziemniaków
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej