Pomidorowe chilli z kminem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

0.5 łyżeczki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

null

1 łyżeczka

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Włóż pomidory do dużego naczynia. Dodaj imbir, czosnek, chilli, sól, kolendrę, kminek i dobrze wymieszaj.

Krok 3

W garnku rozgrzej olej. Wsyp nasiona cebuli, gorczycy, kozieradki białego kminku oraz papryczki chilli i smaż przez minutę, ciągle mieszając. Zdejmij z ognia.

Krok 4

Następnie dodaj do tego pomidory z przyprawami, ustaw ponownie na ogniu i smaż przez 3 minuty, ciągle mieszając.

Krok 5

Zmniejsz ogień i smaż jeszcze przez 10 minut, czasami mieszając. Skrop wszystko sokiem z cytryny.

Krok 6

Obierz jajka, pokrój w ćwiartki. Ułóż je na wierzchu pomidorów. Udekoruj kozieradką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej