
Składniki
5 łyżek
0.5 łyżeczki
3 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
null
1 łyżeczka
400 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Włóż pomidory do dużego naczynia. Dodaj imbir, czosnek, chilli, sól, kolendrę, kminek i dobrze wymieszaj.
Krok 3
W garnku rozgrzej olej. Wsyp nasiona cebuli, gorczycy, kozieradki białego kminku oraz papryczki chilli i smaż przez minutę, ciągle mieszając. Zdejmij z ognia.
Krok 4
Następnie dodaj do tego pomidory z przyprawami, ustaw ponownie na ogniu i smaż przez 3 minuty, ciągle mieszając.
Krok 5
Zmniejsz ogień i smaż jeszcze przez 10 minut, czasami mieszając. Skrop wszystko sokiem z cytryny.
Krok 6
Obierz jajka, pokrój w ćwiartki. Ułóż je na wierzchu pomidorów. Udekoruj kozieradką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej