Curry ze schabu z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry ze schabu z owocami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 kilogram

4 łyżki

120 gramów

600 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

0.5 litra

2 łyżki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj półtorej szklanki wody z cukrem aż powstanie syrop. Pokrój ananasa w kostkę i dodaj go do gotującego się syropu a następnie delikatnie wyciągnij.

Krok 2

Drobno skrój seler i cebulę, mięso pokrój w średniej wielkości kostkę. Przypraw mięso przyprawą Knorr, a następnie obtocz je w mące.

Krok 4

Teraz wyłóż mięso na talerz i przykryj je folią aluminiową. Rozgrzej na patelni świeży olej i masło i wrzuć na to seler i cebulę. Smaż aż się zarumienią.

Krok 5

Wsyp do tego rodzynki, wiórki kokosowe, curry i jabłka skrojone w kostkę. Zostaw wszystko przez minutę na średniej wielkości ogniu ciągle mieszając. Wrzuć mięso na patelnię, dolej trochę bulion i poczekaj aż zacznie wrzeć.

Krok 6

Teraz zakryj patelnię i na mniejszym ogniu duś przez 10 minut. Na koniec dodaj do potrawy śmietanę i ananasa. Serwuj z ryżem basmati.

Krok 3

Smaż je oleju i maśle dopóki się nie zarumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej