Curry ze schabu z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry ze schabu z owocami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 kilogram

4 łyżki

120 gramów

600 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

0.5 litra

2 łyżki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj półtorej szklanki wody z cukrem aż powstanie syrop. Pokrój ananasa w kostkę i dodaj go do gotującego się syropu a następnie delikatnie wyciągnij.

Krok 2

Drobno skrój seler i cebulę, mięso pokrój w średniej wielkości kostkę. Przypraw mięso przyprawą Knorr, a następnie obtocz je w mące.

Krok 4

Teraz wyłóż mięso na talerz i przykryj je folią aluminiową. Rozgrzej na patelni świeży olej i masło i wrzuć na to seler i cebulę. Smaż aż się zarumienią.

Krok 5

Wsyp do tego rodzynki, wiórki kokosowe, curry i jabłka skrojone w kostkę. Zostaw wszystko przez minutę na średniej wielkości ogniu ciągle mieszając. Wrzuć mięso na patelnię, dolej trochę bulion i poczekaj aż zacznie wrzeć.

Krok 6

Teraz zakryj patelnię i na mniejszym ogniu duś przez 10 minut. Na koniec dodaj do potrawy śmietanę i ananasa. Serwuj z ryżem basmati.

Krok 3

Smaż je oleju i maśle dopóki się nie zarumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry ze schabu z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej