
Składniki
2 sztuki
null
5 sztuk
2 sztuki
null
null
3 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
0.5 kilograma
1 opakowanie
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej zimna przegotowana wodą i zostaw na noc. Następnego dnia ugotuj w tej samej wodzie, odcedź, a wywar zachowaj.
Krok 2
Kapustę kiszona poszatkuj, a grzyby pokrój w paski. Przełóż do garnka zalej wywarem z grzybów, dodaj listki laurowe , ziele angielskie i goździki, gotuj ? godziny.
Krok 3
Obrana cebulę pokrój w plasterki i zeszklij na oleju. Dodaj do kapusty. Dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem około 25 minut.
Krok 4
Ciasto francuskie rozmroź w temperaturze pokojowej, odetnij pasek o szerokości 3cm i wytnij z niego dekoracje. 2 jajka ugotuj na twardo, obierz i drobno pokrój.
Krok 5
Orzechy grubo posiekaj.
Krok 6
Z kapusty usuń ziele angielskie i listki laurowe, dodaj orzechy i jajka , przypraw i przestudź.
Krok 7
Rozłóż na cieście i zwiń. Przyklej na wierzchu dekoracje z ciasta. Posmaruj rozkłóconym ostatnim jajkiem. Piecz pół godziny w 200 stopniach.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej