
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno pokrój, pieczarki w plastry, a bakłażana w około 2 cm kostkę. Posiekaj natkę pietruszki i pokrusz ser feta.

Krok 2
Bakłażany delikatnie natrzyj oliwą, a następnie oprósz harissą i wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200°C. Po 10 minutach dodaj połówki pomidorków koktajlowych. Całość piecz kolejne 10 minut.

Krok 3
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę i grzyby, dodaj kaszę, a następnie zalej ją 400 ml wody. Całość gotuj pod przykryciem około 20 minut, mieszając co jakiś czas.

Krok 4
Następnie dodaj Fix Knorr połączony ze śmietaną i dokładnie wymieszaj. Kaszotto powinno mieć płynną strukturę - jeśli jest za suche, dodaj kilka łyżek wody, jeśli zbyt rozwodnione, pogotuj kilka minut do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Kaszotto wyłóż na talerz. Na wierzchu umieść upieczone bakłażany z pomidorami, całość posyp natką pietruszki i pokruszonym serem feta.


Dobra rada:
Do kaszotta można dodać garść orzeszków ziemnych, które wzbogacą smak i teksturę dania.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Knorr Kaszotto z grzybami i cebulką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto bulgur z bakłażanem i fetą
Kuchnia wegetariańska od lat zyskuje na popularności. Przepisy bez wykorzystania mięsa wcale nie muszą być monotonne, a wręcz przeciwnie – smaczne i różnorodne! Liczba dostępnych produktów pozwala stworzyć pełnowartościowy i sycący posiłek bez użycia mięsa. Obalamy mity! Dania wegetariańskie również mogą być treściwe. Nie wierzysz? Przygotuj w zaciszu swojego domu kaszotto bulgur z bakłażanem i fetą i najedz się do syta!
Dla kogo?
Dla miłośników kuchni wegetariańskiej, a także dla wszystkich tych, którzy chcą urozmaicić swoją dotychczasową dietę. W końcu nie samym mięsem człowiek żyje. Postaw na różnorodność – oto przepis na kaszotto bulgur!
Na jaką okazję?
Na co dzień! Samo przygotowanie zajmie Ci jedynie 20 minut, reszta to kwestia upieczenia. Przepis na kaszotto bulgur z bakłażanem i fetą to propozycja nawet dla tych najbardziej zabieganych.
Czy wiesz, że?
Bakłażan nazywany jest również: psianką podłużną, oberżyną czy gruszką miłości.
Dla urozmaicenia:
Do przygotowanego kaszotto możesz dodać garść orzeszków ziemnych – wzbogacą smak i teksturę dania.