Knorr Fix Kaszotto z Grzybami i Cebulką
Knorr Fix Kaszotto z Grzybami i Cebulką to doskonałe danie dla osób, które nie jedzą mięsa lub starają się ograniczać jego spożywanie. Wystarczy dodać pieczarki, cebulę i ulubione rodzaje kasz, by powstało pyszne, aromatyczne danie z delikatnym smakiem warzyw i ziół.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Fix Kaszotto z Grzybami i Cebulką
Kasza i świeże pieczarki to zestawienie doskonałe. Wraz z nimi szybko przygotujesz smaczne danie, w którym łagodny smak grzybów w sposób doskonały współgra z aromatycznymi ziołami znajdującymi się w opakowaniu Knorr Fix Kaszotto z Grzybami i Cebulką. Do pysznego obiadu wystarczy tak niewiele – parę składników i kilka prostych kroków, z którymi gotowanie zamieni się w prawdziwą przyjemność. Zaczynamy!
Krok 1
Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w niewielkie piórka cebulę oraz 200 g plasterków pieczarek. Dorzuć 200 g wybranej kaszy np. gryczanej, pęczak, bulgur, całość zalej 700 ml wody i gotuj na niewielkim ogniu pod przykryciem około 20 minut.
Krok 2
Jeśli masz ochotę na wersję mięsną, w trakcie gotowania możesz dorzucić obsmażoną kiełbasę pokrojoną w półtalarki oraz trochę tartego parmezanu.
Krok 3
Zawartość Fix Knorr rozpuść w 50 ml śmietany, zalej potrawę, dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze kilka minut.
Krok 4
Gdy kasza będzie miękka, danie jest gotowe. Aromatyczne kaszotto przed podaniem posyp siekaną natką pietruszki. Smacznego!