PRZEPISY.PL

Pulpety w sosie lubią chyba wszyscy. Mięsne kuleczki w aromatycznym sosie pieczarkowym zadowolą najbardziej wybrednych smakoszy.

Pulpety w sosie pieczarkowym - autor: Piotr Murawski

Pulpety w sosie pieczarkowym

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
730
osób dodało do Mniamlisty
730
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • natka pietruszki1 łyżka
  • bułka pszenna1 szt
  • mleko do namoczenia bułki
  • mąka4 łyżki
  • jajka2 szt
Pulpety w sosie pieczarkowym – krok 1

Krok 1

Bułkę namocz w mleku, a następnie odciśnij. Mięso przełóż do miski i wyrób dokładnie z jajkami, połową posiekanej natki oraz bułką. Masę dopraw do smaku.
Pulpety w sosie pieczarkowym – krok 2

Krok 2

Z mięsnej masy uformuj małe pulpeciki i obtocz je w mące. Następnie obsmaż z każdej strony na złoty kolor i zdejmij z patelni.
Pulpety w sosie pieczarkowym – krok 3

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na tej samej patelni. W tym czasie pokrój pieczarki w ósemki i dodaj do cebuli. Dodaj pozostałą mąkę, wymieszaj i zalej szklanką wrzącej wody – gotuj chwilę.
Pulpety w sosie pieczarkowym – krok 4

Krok 4

Zawartość patelni przelej do garnka, dolej 600 ml wody i śmietanę, zagotuj.
Pulpety w sosie pieczarkowym – krok 5

Krok 5

Do gotującego sosu włóż pulpety, dodaj Esencję do duszonych dań Knorr, która wydobędzie z dania wyrazisty smak, zmniejsz ogień i duś 20 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

175
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
82
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
168
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
83
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe