
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
200 gramów
200 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalewamy letnią wodą i odstawiamy do czasu aż nasiąkną.
Krok 2
Makaron zalewamy wrzątkiem i przykrywamy naczynie.
Krok 3
Na niewielkiej ilości mocno rozgrzanego oleju, szybko przesmażamy drobno posiekaną papryczkę, cebulę i czosnek. Po 30 sekundach dodajemy owoce morza i odcedzone grzyby.
Krok 4
Całość przesmażamy 3-4 minuty na mocnym ogniu często (najlepiej non stop) mieszając.
Krok 5
Dodajemy sos słodko-kwaśny i dusimy na wolnym ogniu kilka minut.
Krok 6
Całość mieszamy z odcedzonym makaronem i podajemy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej