Makaron po azjatycku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po azjatycku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalewamy letnią wodą i odstawiamy do czasu aż nasiąkną.

Krok 2

Makaron zalewamy wrzątkiem i przykrywamy naczynie.

Krok 3

Na niewielkiej ilości mocno rozgrzanego oleju, szybko przesmażamy drobno posiekaną papryczkę, cebulę i czosnek. Po 30 sekundach dodajemy owoce morza i odcedzone grzyby.

Krok 4

Całość przesmażamy 3-4 minuty na mocnym ogniu często (najlepiej non stop) mieszając.

Krok 5

Dodajemy sos słodko-kwaśny i dusimy na wolnym ogniu kilka minut.

Krok 6

Całość mieszamy z odcedzonym makaronem i podajemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej