Makaron po azjatycku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po azjatycku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalewamy letnią wodą i odstawiamy do czasu aż nasiąkną.

Krok 2

Makaron zalewamy wrzątkiem i przykrywamy naczynie.

Krok 3

Na niewielkiej ilości mocno rozgrzanego oleju, szybko przesmażamy drobno posiekaną papryczkę, cebulę i czosnek. Po 30 sekundach dodajemy owoce morza i odcedzone grzyby.

Krok 4

Całość przesmażamy 3-4 minuty na mocnym ogniu często (najlepiej non stop) mieszając.

Krok 5

Dodajemy sos słodko-kwaśny i dusimy na wolnym ogniu kilka minut.

Krok 6

Całość mieszamy z odcedzonym makaronem i podajemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej