Makaron po azjatycku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po azjatycku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalewamy letnią wodą i odstawiamy do czasu aż nasiąkną.

Krok 2

Makaron zalewamy wrzątkiem i przykrywamy naczynie.

Krok 3

Na niewielkiej ilości mocno rozgrzanego oleju, szybko przesmażamy drobno posiekaną papryczkę, cebulę i czosnek. Po 30 sekundach dodajemy owoce morza i odcedzone grzyby.

Krok 4

Całość przesmażamy 3-4 minuty na mocnym ogniu często (najlepiej non stop) mieszając.

Krok 5

Dodajemy sos słodko-kwaśny i dusimy na wolnym ogniu kilka minut.

Krok 6

Całość mieszamy z odcedzonym makaronem i podajemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej