Cytrynowe tagliatelle z mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowe tagliatelle z mascarpone

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 gram

125 gramów

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

To przepis dla dwóch osób. Bo CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z MASCARPONE są idealne na romantyczną kolację tylko we dwoje. Pięknie pachną i delikatnie smakują. A jeśli macie ochotę na pikantniejszy akcent, posypcie makaron pokruszonym – nie zmielonym – czerwonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej