Cytrynowe tagliatelle z mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowe tagliatelle z mascarpone

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 gram

125 gramów

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

To przepis dla dwóch osób. Bo CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z MASCARPONE są idealne na romantyczną kolację tylko we dwoje. Pięknie pachną i delikatnie smakują. A jeśli macie ochotę na pikantniejszy akcent, posypcie makaron pokruszonym – nie zmielonym – czerwonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowe tagliatelle z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zrazy zawijane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej