
Składniki
250 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 gram
125 gramów
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
To przepis dla dwóch osób. Bo CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z MASCARPONE są idealne na romantyczną kolację tylko we dwoje. Pięknie pachną i delikatnie smakują. A jeśli macie ochotę na pikantniejszy akcent, posypcie makaron pokruszonym – nie zmielonym – czerwonym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej