Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

3 sztuki

3 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Posiekaj listki i łodyżki kolendry, korzenie odłóż. Kapustę pokrój w paski.

Krok 3

Czosnek przełóż do moździerza, dodaj korzenie kolendry, sól i pieprz. Rozgnieć na pastę.

Krok 4

Mięso przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Zagotuj litr wody z bulionem i pastą z czosnku i kolendry.

Krok 6

Z mięsa ulep klopsiki i wkładaj je do wrzącej zupy. Gotuj 2 minuty.

Krok 7

Dodaj kapustę, makaron i sos rybny i gotuj minutę. Posyp pieprzem i kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ćwikła
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej