Składniki
1 szczypta
1 szczypta
250 gramów
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
3 sztuki
3 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Posiekaj listki i łodyżki kolendry, korzenie odłóż. Kapustę pokrój w paski.
Krok 3
Czosnek przełóż do moździerza, dodaj korzenie kolendry, sól i pieprz. Rozgnieć na pastę.
Krok 4
Mięso przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Zagotuj litr wody z bulionem i pastą z czosnku i kolendry.
Krok 6
Z mięsa ulep klopsiki i wkładaj je do wrzącej zupy. Gotuj 2 minuty.
Krok 7
Dodaj kapustę, makaron i sos rybny i gotuj minutę. Posyp pieprzem i kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej