
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
250 gramów
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
3 sztuki
3 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Posiekaj listki i łodyżki kolendry, korzenie odłóż. Kapustę pokrój w paski.
Krok 3
Czosnek przełóż do moździerza, dodaj korzenie kolendry, sól i pieprz. Rozgnieć na pastę.
Krok 4
Mięso przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Zagotuj litr wody z bulionem i pastą z czosnku i kolendry.
Krok 6
Z mięsa ulep klopsiki i wkładaj je do wrzącej zupy. Gotuj 2 minuty.
Krok 7
Dodaj kapustę, makaron i sos rybny i gotuj minutę. Posyp pieprzem i kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej