Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

3 sztuki

3 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Posiekaj listki i łodyżki kolendry, korzenie odłóż. Kapustę pokrój w paski.

Krok 3

Czosnek przełóż do moździerza, dodaj korzenie kolendry, sól i pieprz. Rozgnieć na pastę.

Krok 4

Mięso przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Zagotuj litr wody z bulionem i pastą z czosnku i kolendry.

Krok 6

Z mięsa ulep klopsiki i wkładaj je do wrzącej zupy. Gotuj 2 minuty.

Krok 7

Dodaj kapustę, makaron i sos rybny i gotuj minutę. Posyp pieprzem i kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej