Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

3 sztuki

3 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Posiekaj listki i łodyżki kolendry, korzenie odłóż. Kapustę pokrój w paski.

Krok 3

Czosnek przełóż do moździerza, dodaj korzenie kolendry, sól i pieprz. Rozgnieć na pastę.

Krok 4

Mięso przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Zagotuj litr wody z bulionem i pastą z czosnku i kolendry.

Krok 6

Z mięsa ulep klopsiki i wkładaj je do wrzącej zupy. Gotuj 2 minuty.

Krok 7

Dodaj kapustę, makaron i sos rybny i gotuj minutę. Posyp pieprzem i kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej