Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

0.5 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut.

Krok 1

Posiekaj listki i łodyżki kolendry, korzenie odłóż. Kapustę pokrój w paski.

Krok 1

Czosnek przełóż do moździerza, dodaj korzenie kolendry, sól i pieprz. Rozgnieć na pastę.

Krok 1

Mięso przypraw solą i pieprzem.

Krok 1

Zagotuj litr wody z bulionem i pastą z czosnku i kolendry.

Krok 1

Z mięsa ulep klopsiki i wkładaj je do wrzącej zupy. Gotuj 2 minuty.

Krok 1

Dodaj kapustę, makaron i sos rybny i gotuj minutę. Posyp pieprzem i kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej