
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
250 gramów
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
3 sztuki
3 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Posiekaj listki i łodyżki kolendry, korzenie odłóż. Kapustę pokrój w paski.
Krok 3
Czosnek przełóż do moździerza, dodaj korzenie kolendry, sól i pieprz. Rozgnieć na pastę.
Krok 4
Mięso przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Zagotuj litr wody z bulionem i pastą z czosnku i kolendry.
Krok 6
Z mięsa ulep klopsiki i wkładaj je do wrzącej zupy. Gotuj 2 minuty.
Krok 7
Dodaj kapustę, makaron i sos rybny i gotuj minutę. Posyp pieprzem i kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























