
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej wrzątkiem (o. 300ml), odstaw na 30 minut i ugotuj. Nastepnie je odcedź (wywar zachowaj) i pokrój.
Krok 2
Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozpuść w 500ml gorącej wody. Dodaj wywar z grzybów oraz posiekaną i przesmażoną na maśle cebule.
Krok 3
Przygotuj Zupę borowikową Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodaj do garnka z wywarem i gotuj kilka minut. Zabiel śmietaną Na sam koniec wrzuć posiekane grzyby.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej