
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej wrzątkiem (o. 300ml), odstaw na 30 minut i ugotuj. Nastepnie je odcedź (wywar zachowaj) i pokrój.
Krok 2
Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozpuść w 500ml gorącej wody. Dodaj wywar z grzybów oraz posiekaną i przesmażoną na maśle cebule.
Krok 3
Przygotuj Zupę borowikową Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodaj do garnka z wywarem i gotuj kilka minut. Zabiel śmietaną Na sam koniec wrzuć posiekane grzyby.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej