Zupa borowikowa z suszonymi grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa borowikowa z suszonymi grzybami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalej wrzątkiem (o. 300ml), odstaw na 30 minut i ugotuj. Nastepnie je odcedź (wywar zachowaj) i pokrój.

Krok 2

Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozpuść w 500ml gorącej wody. Dodaj wywar z grzybów oraz posiekaną i przesmażoną na maśle cebule.

Krok 3

Przygotuj Zupę borowikową Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodaj do garnka z wywarem i gotuj kilka minut. Zabiel śmietaną Na sam koniec wrzuć posiekane grzyby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej