
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej wrzątkiem (o. 300ml), odstaw na 30 minut i ugotuj. Nastepnie je odcedź (wywar zachowaj) i pokrój.
Krok 2
Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozpuść w 500ml gorącej wody. Dodaj wywar z grzybów oraz posiekaną i przesmażoną na maśle cebule.
Krok 3
Przygotuj Zupę borowikową Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodaj do garnka z wywarem i gotuj kilka minut. Zabiel śmietaną Na sam koniec wrzuć posiekane grzyby.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































