Zupa borowikowa z suszonymi grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa borowikowa z suszonymi grzybami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalej wrzątkiem (o. 300ml), odstaw na 30 minut i ugotuj. Nastepnie je odcedź (wywar zachowaj) i pokrój.

Krok 2

Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozpuść w 500ml gorącej wody. Dodaj wywar z grzybów oraz posiekaną i przesmażoną na maśle cebule.

Krok 3

Przygotuj Zupę borowikową Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodaj do garnka z wywarem i gotuj kilka minut. Zabiel śmietaną Na sam koniec wrzuć posiekane grzyby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa borowikowa z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pieczarkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej