Polska grzybowa – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowa po polsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.75 szklanki

2 ziarna

1 sztuka

3 dekagramy

1 szczypta

1 pęczek

1 łyżka

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby opłukaj, namocz w wodzie na 3 godziny, osącz i pokrój w paski.

Krok 2

Włoszczyznę oczyść i opłukaj. Część zetrzyj na tarce do jarzyn, resztę pozostaw w całości.

Krok 3

W 2 1itrach wody ugotuj wywar z włoszczyzny, cebuli, grzybów i przypraw.

Krok 4

Wyjmij nie starte warzywa, a do wrzącego wywaru wrzuć kaszę i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.

Krok 5

Z gotowej zupy usuń przyprawy. Zapraw ją śmietaną i wymieszaj. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak z kulkami ryżowymi
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej