Polska grzybowa – Zobacz na przepisy.pl

Grzybowa po polsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.75 szklanki

2 ziarna

1 sztuka

3 dekagramy

1 szczypta

1 pęczek

1 łyżka

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby opłukaj, namocz w wodzie na 3 godziny, osącz i pokrój w paski.

Krok 2

Włoszczyznę oczyść i opłukaj. Część zetrzyj na tarce do jarzyn, resztę pozostaw w całości.

Krok 3

W 2 1itrach wody ugotuj wywar z włoszczyzny, cebuli, grzybów i przypraw.

Krok 4

Wyjmij nie starte warzywa, a do wrzącego wywaru wrzuć kaszę i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.

Krok 5

Z gotowej zupy usuń przyprawy. Zapraw ją śmietaną i wymieszaj. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej