
Składniki
1 sztuka
0.75 szklanki
2 ziarna
1 sztuka
3 dekagramy
1 szczypta
1 pęczek
1 łyżka
10 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby opłukaj, namocz w wodzie na 3 godziny, osącz i pokrój w paski.
Krok 2
Włoszczyznę oczyść i opłukaj. Część zetrzyj na tarce do jarzyn, resztę pozostaw w całości.
Krok 3
W 2 1itrach wody ugotuj wywar z włoszczyzny, cebuli, grzybów i przypraw.
Krok 4
Wyjmij nie starte warzywa, a do wrzącego wywaru wrzuć kaszę i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.
Krok 5
Z gotowej zupy usuń przyprawy. Zapraw ją śmietaną i wymieszaj. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej