
Składniki
1 sztuka
0.75 szklanki
2 ziarna
1 sztuka
3 dekagramy
1 szczypta
1 pęczek
1 łyżka
10 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby opłukaj, namocz w wodzie na 3 godziny, osącz i pokrój w paski.
Krok 2
Włoszczyznę oczyść i opłukaj. Część zetrzyj na tarce do jarzyn, resztę pozostaw w całości.
Krok 3
W 2 1itrach wody ugotuj wywar z włoszczyzny, cebuli, grzybów i przypraw.
Krok 4
Wyjmij nie starte warzywa, a do wrzącego wywaru wrzuć kaszę i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.
Krok 5
Z gotowej zupy usuń przyprawy. Zapraw ją śmietaną i wymieszaj. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej