Grzybowa po polsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

49

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.75 szklanki

2 ziarna

1 sztuka

3 dekagramy

1 szczypta

1 pęczek

1 łyżka

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby opłukaj, namocz w wodzie na 3 godziny, osącz i pokrój w paski.

Krok 2

Włoszczyznę oczyść i opłukaj. Część zetrzyj na tarce do jarzyn, resztę pozostaw w całości.

Krok 3

W 2 1itrach wody ugotuj wywar z włoszczyzny, cebuli, grzybów i przypraw.

Krok 4

Wyjmij nie starte warzywa, a do wrzącego wywaru wrzuć kaszę i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.

Krok 5

Z gotowej zupy usuń przyprawy. Zapraw ją śmietaną i wymieszaj. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej