
Składniki
1 sztuka
null
null
500 gramów
null
750 mililitrów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Dodaj pokrojonego w cienkie plasterki selera naciowego, podlej bulionem Knorr i duś do momentu gdy warzywa będą miękkie.
Krok 3
Zestaw z ognia zmiksuj, dodaj pozostały bulion Knorr i dopraw zupę do smaku.
Krok 4
Rozmieszaj z serkiem topionym, podgrzej by całkowicie się rozpuścił.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej