Gęsta zupa z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsta zupa z selera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

500 gramów

null

750 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Dodaj pokrojonego w cienkie plasterki selera naciowego, podlej bulionem Knorr i duś do momentu gdy warzywa będą miękkie.

Krok 3

Zestaw z ognia zmiksuj, dodaj pozostały bulion Knorr i dopraw zupę do smaku.

Krok 4

Rozmieszaj z serkiem topionym, podgrzej by całkowicie się rozpuścił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsta zupa z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsta zupa z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsta zupa z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsta zupa z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsta zupa z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsta zupa z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsta zupa z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsta zupa z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej