
Składniki
1 sztuka
null
null
500 gramów
null
750 mililitrów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Dodaj pokrojonego w cienkie plasterki selera naciowego, podlej bulionem Knorr i duś do momentu gdy warzywa będą miękkie.
Krok 3
Zestaw z ognia zmiksuj, dodaj pozostały bulion Knorr i dopraw zupę do smaku.
Krok 4
Rozmieszaj z serkiem topionym, podgrzej by całkowicie się rozpuścił.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej