
Składniki
150 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suchą fasolkę namocz w letniej, przegotowanej wodzie przez co najmniej 8 h. Po tym czasie ugotuj fasolkę w tej samej wodzie przez ok. 30 minut, aż będzie miękka.

Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Kiełbasę chorizo pokrój na pół plasterki.

Krok 3
Usmaż kiełbasę na suchej patelni i poczekaj, aż tłuszcz się wytopi. Następnie dodaj cebulę i czosnek.

Krok 4
Gdy składniki zrobię się rumiane, dodaj koncentrat pomidorowy i całość smaż przez kilka minut, po czym wrzuć do gotującej się fasolki.

Krok 5
Teraz dodaj majeranek oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość gotuj jeszcze ok. 20 minut, aż fasolka zgęstnieje. Podawaj najlepiej z pieczywem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantna fasolka z chorizo
Chorizo to popularna hiszpańska kiełbasa wieprzowa. Jej charakterystyczny smak powstaje dzięki dodatkowi słodkiej papryki oraz hiszpańskiej ostrej papryki pimiento. Co ciekawe, nazwa chorizo w potocznym hiszpańskim oznacza złodzieja. Chorizo wraz z fasolką stworzy prawdziwie piekielną hiszpańską potrawkę, która stylem nawiązuje do ulicznego jedzenia popularnego na półwyspie iberyjskim. Pikantna fasolka z chorizo będzie idealnie rozgrzewać zwłaszcza w chłodne dni. Do dania użyj białej fasoli, którą wcześniej należy odpowiednio przygotować. Powinno się ją najpierw namoczyć, a dopiero potem gotować, aż zmięknie. Aby wydobyć smak kiełbasy, najpierw podsmaż ją z cebulą i czosnkiem. Całość duś wraz z Esencją do duszonych mięs Knorr. Na koniec dopraw świeżymi lub suszonymi ziołami. Podawaj z chlebem, bagietką lub ryżem. Smacznego!