
Składniki
500 gramów
2 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Krok 2
Posiekaj cebule i czosnek. Do garnka wlej resztę oliwy, zeszklij posiekane cebule oraz czosnek.

Krok 3
Dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Dla wzbogacenia smaku możesz dodać świeżego pomidora pokrojonego w kostkę.

Krok 4
Duś około 15 minut, dodaj porwane liście bazylii.

Krok 5
Wlej sos do odcedzonego makaronu, podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z sosem pomidorowym
Chcesz szybko i w łatwy sposób przyrządzić smaczny obiad? Nie ma chyba prostszego dania niż spaghetti z sosem, które przygotujesz według poniższego przepisu. Dzięki wykorzystaniu gotowego sosu śmietanowo-paprykowego, nie spędzisz w kuchni zbyt dużo czasu. Zacznij od ugotowania na półtwardo makaronu typu spaghetti. Potrawa nabierze wyrazistszego smaku, jeśli dodasz do niej cebulę i czosnek. Wymienione składniki posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanej oliwie z oliwek. Następnie dodaj sos ze słoika i ewentualnie kawałki obranego ze skórki świeżego pomidora. Całość duś na małym ogniu przez krótki czas. Na koniec przypraw sos porwanymi listkami bazylii oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem i przełóż do niego ugotowany wcześniej makaron. Dokładnie wymieszaj, aby całkowicie pokrył się sosem. Spaghetti podawaj na ciepło, najlepiej posypane startym parmezanem i ozdobione połówkami pomidorków koktajlowych oraz świeżą bazylią. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.