Spaghetti z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
262 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Spaghetti z sosem pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebule i czosnek. Do garnka wlej resztę oliwy, zeszklij posiekane cebule oraz czosnek.

Spaghetti z sosem pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Dla wzbogacenia smaku możesz dodać świeżego pomidora pokrojonego w kostkę.

Spaghetti z sosem pomidorowym - Krok 3

Krok 4

Duś około 15 minut, dodaj porwane liście bazylii.

Spaghetti z sosem pomidorowym - Krok 4

Krok 5

Wlej sos do odcedzonego makaronu, podawaj.

Spaghetti z sosem pomidorowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z sosem pomidorowymSpaghetti z sosem pomidorowym

Chcesz szybko i w łatwy sposób przyrządzić smaczny obiad? Nie ma chyba prostszego dania niż spaghetti z sosem, które przygotujesz według poniższego przepisu. Dzięki wykorzystaniu gotowego sosu śmietanowo-paprykowego, nie spędzisz w kuchni zbyt dużo czasu. Zacznij od ugotowania na półtwardo makaronu typu spaghetti. Potrawa nabierze wyrazistszego smaku, jeśli dodasz do niej cebulę i czosnek. Wymienione składniki posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanej oliwie z oliwek. Następnie dodaj sos ze słoika i ewentualnie kawałki obranego ze skórki świeżego pomidora. Całość duś na małym ogniu przez krótki czas. Na koniec przypraw sos porwanymi listkami bazylii oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem i przełóż do niego ugotowany wcześniej makaron. Dokładnie wymieszaj, aby całkowicie pokrył się sosem. Spaghetti podawaj na ciepło, najlepiej posypane startym parmezanem i ozdobione połówkami pomidorków koktajlowych oraz świeżą bazylią. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.