Spaghetti z owocami morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z owocami morza

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 kilogram

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczkę pokrój na małe kawałki. Ząbek czosnku zmiażdż.

Krok 2

Rozgrzej oliwę, zrumień cebulę, dodaj czosnek oraz mięso. Smaż, mieszając, do momentu, gdy mięso straci różowy kolor. Przykryj je i przez chwilę smaż na małym ogniu.

Krok 3

Dodaj Sos w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr, anchois oraz papryczkę. Gotuj bez przykrycia, na małym ogniu, przez ok. 10 minut.

Krok 4

Spaghetti ugotuj na al dente, po czym ułóż w żaroodpornym naczyniu do zapiekania. Zalej sosem mięsnym, posyp serem i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj przez ok. 10 minut w temperaturze 180°C. Potrawę podawaj gorącą, posypaną natką.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta z warzywami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej