
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
1 kilogram
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczkę pokrój na małe kawałki. Ząbek czosnku zmiażdż.
Krok 2
Rozgrzej oliwę, zrumień cebulę, dodaj czosnek oraz mięso. Smaż, mieszając, do momentu, gdy mięso straci różowy kolor. Przykryj je i przez chwilę smaż na małym ogniu.
Krok 3
Dodaj Sos w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr, anchois oraz papryczkę. Gotuj bez przykrycia, na małym ogniu, przez ok. 10 minut.
Krok 4
Spaghetti ugotuj na al dente, po czym ułóż w żaroodpornym naczyniu do zapiekania. Zalej sosem mięsnym, posyp serem i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj przez ok. 10 minut w temperaturze 180°C. Potrawę podawaj gorącą, posypaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej