Spaghetti z owocami morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z owocami morza

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 kilogram

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczkę pokrój na małe kawałki. Ząbek czosnku zmiażdż.

Krok 2

Rozgrzej oliwę, zrumień cebulę, dodaj czosnek oraz mięso. Smaż, mieszając, do momentu, gdy mięso straci różowy kolor. Przykryj je i przez chwilę smaż na małym ogniu.

Krok 3

Dodaj Sos w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr, anchois oraz papryczkę. Gotuj bez przykrycia, na małym ogniu, przez ok. 10 minut.

Krok 4

Spaghetti ugotuj na al dente, po czym ułóż w żaroodpornym naczyniu do zapiekania. Zalej sosem mięsnym, posyp serem i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj przez ok. 10 minut w temperaturze 180°C. Potrawę podawaj gorącą, posypaną natką.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej