Spaghetti z owocami morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z owocami morza

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 kilogram

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczkę pokrój na małe kawałki. Ząbek czosnku zmiażdż.

Krok 2

Rozgrzej oliwę, zrumień cebulę, dodaj czosnek oraz mięso. Smaż, mieszając, do momentu, gdy mięso straci różowy kolor. Przykryj je i przez chwilę smaż na małym ogniu.

Krok 3

Dodaj Sos w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr, anchois oraz papryczkę. Gotuj bez przykrycia, na małym ogniu, przez ok. 10 minut.

Krok 4

Spaghetti ugotuj na al dente, po czym ułóż w żaroodpornym naczyniu do zapiekania. Zalej sosem mięsnym, posyp serem i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj przez ok. 10 minut w temperaturze 180°C. Potrawę podawaj gorącą, posypaną natką.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej