Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

164 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

25 dekagramów

1 sztuka

6 plastrów

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę mocz przez noc, a następnie gotuj na wolnym ogniu w wodzie, w której się moczyła, z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu przestudź i odcedź.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 1

Krok 2

Wieprzowinę oczyść, umyj, pokrój w kostkę i zrumień na oliwie. Obraną cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do mięsa.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj przecier pomidorowy, kiełbasę pociętą w plasterki oraz fasolkę.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 3

Krok 4

Duś pod przykryciem do miękkości mięsa.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej