Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
177 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

221 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

40 mililitrów

1 sztuka

25 dekagramów

6 plastrów

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę mocz przez noc, a następnie gotuj na wolnym ogniu w wodzie, w której się moczyła, z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu przestudź i odcedź.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 1

Krok 2

Wieprzowinę oczyść, umyj, pokrój w kostkę i zrumień na oliwie. Obraną cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do mięsa.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj przecier pomidorowy, kiełbasę pociętą w plasterki oraz fasolkę.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 3

Krok 4

Duś pod przykryciem do miękkości mięsa.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony kurczak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasola z wieprzowiną po hiszpańskuFasola z wieprzowiną po hiszpańsku

Fasolę mocz przez noc, a następnie gotuj na wolnym ogniu w wodzie, w której się moczyła, z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu przestudź i odcedź.