Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
177 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

214 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

40 mililitrów

1 sztuka

25 dekagramów

6 plastrów

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę mocz przez noc, a następnie gotuj na wolnym ogniu w wodzie, w której się moczyła, z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu przestudź i odcedź.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 1

Krok 2

Wieprzowinę oczyść, umyj, pokrój w kostkę i zrumień na oliwie. Obraną cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do mięsa.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj przecier pomidorowy, kiełbasę pociętą w plasterki oraz fasolkę.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 3

Krok 4

Duś pod przykryciem do miękkości mięsa.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasola z wieprzowiną po hiszpańskuFasola z wieprzowiną po hiszpańsku

Fasolę mocz przez noc, a następnie gotuj na wolnym ogniu w wodzie, w której się moczyła, z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu przestudź i odcedź.