
Składniki
1 sztuka
200 mililitrów
40 mililitrów
1 sztuka
25 dekagramów
6 plastrów
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę mocz przez noc, a następnie gotuj na wolnym ogniu w wodzie, w której się moczyła, z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu przestudź i odcedź.

Krok 2
Wieprzowinę oczyść, umyj, pokrój w kostkę i zrumień na oliwie. Obraną cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do mięsa.

Krok 3
Następnie dodaj przecier pomidorowy, kiełbasę pociętą w plasterki oraz fasolkę.

Krok 4
Duś pod przykryciem do miękkości mięsa.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej