Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

172 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

25 dekagramów

1 sztuka

6 plastrów

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę mocz przez noc, a następnie gotuj na wolnym ogniu w wodzie, w której się moczyła, z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu przestudź i odcedź.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 1

Krok 2

Wieprzowinę oczyść, umyj, pokrój w kostkę i zrumień na oliwie. Obraną cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do mięsa.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj przecier pomidorowy, kiełbasę pociętą w plasterki oraz fasolkę.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 3

Krok 4

Duś pod przykryciem do miękkości mięsa.

Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej