
Składniki
1 sztuka
200 mililitrów
40 mililitrów
1 sztuka
25 dekagramów
6 plastrów
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę mocz przez noc, a następnie gotuj na wolnym ogniu w wodzie, w której się moczyła, z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu przestudź i odcedź.

Krok 2
Wieprzowinę oczyść, umyj, pokrój w kostkę i zrumień na oliwie. Obraną cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do mięsa.

Krok 3
Następnie dodaj przecier pomidorowy, kiełbasę pociętą w plasterki oraz fasolkę.

Krok 4
Duś pod przykryciem do miękkości mięsa.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku

