
Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
5 dekagramów
20 dekagramów
30 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę umyj i mocz przez 12 godzin. Gotuj w wodzie, w której się moczyła z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź

Krok 2
Szynkę pokrój w paski i zrumień na smalcu.

Krok 3
Dodaj pokrojone, pozbawione skórek pomidory i fasolę.

Krok 4
Dopraw pieprzem i duś kilkanaście minut, aż wszystkie smaki się połączą. Podawaj z pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej