Fasola po andaluzyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola po andaluzyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

111 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

5 dekagramów

20 dekagramów

30 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę umyj i mocz przez 12 godzin. Gotuj w wodzie, w której się moczyła z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź

Fasola po andaluzyjsku - Krok 1

Krok 2

Szynkę pokrój w paski i zrumień na smalcu.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj pokrojone, pozbawione skórek pomidory i fasolę.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 3

Krok 4

Dopraw pieprzem i duś kilkanaście minut, aż wszystkie smaki się połączą. Podawaj z pieczywem.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Danie orientalne
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej