Fasola po andaluzyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

104 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

5 dekagramów

20 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę umyj i mocz przez 12 godzin. Gotuj w wodzie, w której się moczyła z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź

Fasola po andaluzyjsku - Krok 1

Krok 2

Szynkę pokrój w paski i zrumień na smalcu.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj pokrojone, pozbawione skórek pomidory i fasolę.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 3

Krok 4

Dopraw pieprzem i duś kilkanaście minut, aż wszystkie smaki się połączą. Podawaj z pieczywem.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej