Fasola po andaluzyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

108 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

5 dekagramów

20 dekagramów

30 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę umyj i mocz przez 12 godzin. Gotuj w wodzie, w której się moczyła z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź

Fasola po andaluzyjsku - Krok 1

Krok 2

Szynkę pokrój w paski i zrumień na smalcu.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj pokrojone, pozbawione skórek pomidory i fasolę.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 3

Krok 4

Dopraw pieprzem i duś kilkanaście minut, aż wszystkie smaki się połączą. Podawaj z pieczywem.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej