Fasola po andaluzyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola po andaluzyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

5 dekagramów

20 dekagramów

30 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę umyj i mocz przez 12 godzin. Gotuj w wodzie, w której się moczyła z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź

Fasola po andaluzyjsku - Krok 1

Krok 2

Szynkę pokrój w paski i zrumień na smalcu.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj pokrojone, pozbawione skórek pomidory i fasolę.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 3

Krok 4

Dopraw pieprzem i duś kilkanaście minut, aż wszystkie smaki się połączą. Podawaj z pieczywem.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej