Fasola po andaluzyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola po andaluzyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
118 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

5 dekagramów

20 dekagramów

30 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę umyj i mocz przez 12 godzin. Gotuj w wodzie, w której się moczyła z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź

Fasola po andaluzyjsku - Krok 1

Krok 2

Szynkę pokrój w paski i zrumień na smalcu.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj pokrojone, pozbawione skórek pomidory i fasolę.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 3

Krok 4

Dopraw pieprzem i duś kilkanaście minut, aż wszystkie smaki się połączą. Podawaj z pieczywem.

Fasola po andaluzyjsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola po andaluzyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kartacze pieczarkowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasola po andaluzyjskuFasola po andaluzyjsku

Fasolę umyj i mocz przez 12 godzin. Gotuj w wodzie, w której się moczyła z dodatkiem kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź