
Składniki
500 gramów
280 gramów
1 sztuka
2 łyżki
180 gramów
1 szczypta
250 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł umyj i podziel na różyczki, wrzuć do gotującej się posolonej wody. Gotuj ok 10 min. Ugotuj makaron
Krok 2
Z ryby usuń skórę, i pokrój na nieduże kawałki. Rozgrzej Olej, podsmaż łososia. dodaj śmietanę i sok z cytryny, wlej kilka łyżek wody, posiekaj i wrzuć koperek, przeciśnij przez praskę ząbek czosnku i wrzuć, wymieszaj.
Krok 3
Sos połącz z brukułem i makaronem. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























