Makaron z łososiem i brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z łososiem i brokułem

Autor: Ania Koloczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

280 gramów

1 sztuka

2 łyżki

180 gramów

1 szczypta

250 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł umyj i podziel na różyczki, wrzuć do gotującej się posolonej wody. Gotuj ok 10 min. Ugotuj makaron

Krok 2

Z ryby usuń skórę, i pokrój na nieduże kawałki. Rozgrzej Olej, podsmaż łososia. dodaj śmietanę i sok z cytryny, wlej kilka łyżek wody, posiekaj i wrzuć koperek, przeciśnij przez praskę ząbek czosnku i wrzuć, wymieszaj.

Krok 3

Sos połącz z brukułem i makaronem. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej