Makaron z łososiem i brokułem

Autor: Ania Koloczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

280 gramów

1 sztuka

2 łyżki

180 gramów

1 szczypta

250 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł umyj i podziel na różyczki, wrzuć do gotującej się posolonej wody. Gotuj ok 10 min. Ugotuj makaron

Krok 2

Z ryby usuń skórę, i pokrój na nieduże kawałki. Rozgrzej Olej, podsmaż łososia. dodaj śmietanę i sok z cytryny, wlej kilka łyżek wody, posiekaj i wrzuć koperek, przeciśnij przez praskę ząbek czosnku i wrzuć, wymieszaj.

Krok 3

Sos połącz z brukułem i makaronem. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z łososiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej