
Składniki
500 gramów
280 gramów
1 sztuka
2 łyżki
180 gramów
1 szczypta
250 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł umyj i podziel na różyczki, wrzuć do gotującej się posolonej wody. Gotuj ok 10 min. Ugotuj makaron
Krok 2
Z ryby usuń skórę, i pokrój na nieduże kawałki. Rozgrzej Olej, podsmaż łososia. dodaj śmietanę i sok z cytryny, wlej kilka łyżek wody, posiekaj i wrzuć koperek, przeciśnij przez praskę ząbek czosnku i wrzuć, wymieszaj.
Krok 3
Sos połącz z brukułem i makaronem. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej





























