Składniki
250 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
60 gramów
30 mililitrów
200 gramów
300 gramów
1 sztuka
250 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gdy opowiadałem znajomemu o przepisie na FARFALLE Z PESTO I BOCZKIEM, lekko się zdziwił, że do makaronu dodaję jeszcze ziemniaki. Ale trzeba pamiętać, że to nie jest danie dla wiotkich panienek, tylko dla ludzi porządnie głodnych i zmęczonych. Taka bomba energetyczna.
Krok 2
Zmiksuj składniki pesto. Ziemniaki ugotuj w wodzie z kostką do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Odcedź i zahartuj w zimnej wodzie. Ugotuj makaron w wodzie z kostką bulionową. Odcedź. Na patelnię wlej oliwę, do zimnej wrzuć cebulę. Gdy się zeszkli, wrzuć bekon pokrojony w kwadraciki. Smaż, lekko potrząsając patelnią. Dodaj groszek, wlej śmietankę, gotuj 3-4 minuty. Ziemniaki wymieszaj z makaronem, polej sosem, wymieszaj, przypraw do smaku, dodaj pesto. Posyp serem i jeszcze raz wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej