Makaron ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

250 gramów

6 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

W głębokim rondlu rozgrzewamy olej.

Krok 3

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej. Szklimy.

Krok 4

Listki szpinaku płuczemy i osuszamy. Dodajemy do rondla. Dusimy kilka minut. Rozkruszamy mini kostkę czosnek Knorr. Dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia.

Krok 5

Pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy z makaronem i szpinakiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej