
Składniki
200 gramów
250 gramów
6 sztuk
1 sztuka
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
W głębokim rondlu rozgrzewamy olej.
Krok 3
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej. Szklimy.
Krok 4
Listki szpinaku płuczemy i osuszamy. Dodajemy do rondla. Dusimy kilka minut. Rozkruszamy mini kostkę czosnek Knorr. Dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia.
Krok 5
Pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy z makaronem i szpinakiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej