
Składniki
200 gramów
250 gramów
6 sztuk
1 sztuka
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
W głębokim rondlu rozgrzewamy olej.
Krok 3
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej. Szklimy.
Krok 4
Listki szpinaku płuczemy i osuszamy. Dodajemy do rondla. Dusimy kilka minut. Rozkruszamy mini kostkę czosnek Knorr. Dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia.
Krok 5
Pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy z makaronem i szpinakiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej