Polędwiczki z makaronem penne w sosie - przepis | Przepisy.pl pixel

Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. 1/2 kostki bulion na włoszczyźnie mieszamy z odrobiną ok 1/2 łyzeczki oleju -taką marynatą smarujemy plasterki polędwiczki i grillujemy ją na patelni grillowej.

Krok 2

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę . Dodajemy pokrojoną paprykę i pokrojoną ugotowaną młoda marchewkę . Mieszamy . Dodajemy 1/2 kostki bulionowej na włoszczyźnie i kosteczki cvzosnku knorr. Mieszamy doprawiamy ziołami prowansalskimi. Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki. Mieszamy zagotowujemy

Krok 3

Doprawiamy do smaku odrobiną modu i pieprzu . Takim sosem polewamy makaron i podajemy obok polędwiczkę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej