
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczkę myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. 1/2 kostki bulion na włoszczyźnie mieszamy z odrobiną ok 1/2 łyzeczki oleju -taką marynatą smarujemy plasterki polędwiczki i grillujemy ją na patelni grillowej.
Krok 2
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę . Dodajemy pokrojoną paprykę i pokrojoną ugotowaną młoda marchewkę . Mieszamy . Dodajemy 1/2 kostki bulionowej na włoszczyźnie i kosteczki cvzosnku knorr. Mieszamy doprawiamy ziołami prowansalskimi. Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki. Mieszamy zagotowujemy
Krok 3
Doprawiamy do smaku odrobiną modu i pieprzu . Takim sosem polewamy makaron i podajemy obok polędwiczkę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej