Makaronowa sałatka z tunczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa sałatka z tunczykiem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

3

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

0.5 łyżeczki

250 gramów

1 łyżeczka

4 łyżki

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente.Odcedzamy i przekładamy do miski.Pieczarki oczyszczamy i płuczemy.Kroimy w plasterki i obsmażamy na maśle.Dodajemy do makaronu.Paprykę kroimy w drobną kostkę,kukurydzę odsączamy.Łączymy z makaronem,dodajemy tuńczyka.

Krok 2

Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Dokładnie mieszamy z kilkoma łyzkami majonezu.Przed podaniem schładzamy w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z pora
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej