Makaronowa sałatka z tunczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa sałatka z tunczykiem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

3

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

0.5 łyżeczki

250 gramów

1 łyżeczka

4 łyżki

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente.Odcedzamy i przekładamy do miski.Pieczarki oczyszczamy i płuczemy.Kroimy w plasterki i obsmażamy na maśle.Dodajemy do makaronu.Paprykę kroimy w drobną kostkę,kukurydzę odsączamy.Łączymy z makaronem,dodajemy tuńczyka.

Krok 2

Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Dokładnie mieszamy z kilkoma łyzkami majonezu.Przed podaniem schładzamy w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej