Makaronowa sałatka z tunczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa sałatka z tunczykiem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

3

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

0.5 łyżeczki

250 gramów

1 łyżeczka

4 łyżki

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente.Odcedzamy i przekładamy do miski.Pieczarki oczyszczamy i płuczemy.Kroimy w plasterki i obsmażamy na maśle.Dodajemy do makaronu.Paprykę kroimy w drobną kostkę,kukurydzę odsączamy.Łączymy z makaronem,dodajemy tuńczyka.

Krok 2

Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Dokładnie mieszamy z kilkoma łyzkami majonezu.Przed podaniem schładzamy w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej