
Składniki
0.5 opakowania
0.5 łyżeczki
250 gramów
1 łyżeczka
4 łyżki
250 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente.Odcedzamy i przekładamy do miski.Pieczarki oczyszczamy i płuczemy.Kroimy w plasterki i obsmażamy na maśle.Dodajemy do makaronu.Paprykę kroimy w drobną kostkę,kukurydzę odsączamy.Łączymy z makaronem,dodajemy tuńczyka.
Krok 2
Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Dokładnie mieszamy z kilkoma łyzkami majonezu.Przed podaniem schładzamy w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























