Makaronowa sałatka z tunczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa sałatka z tunczykiem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

3

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

0.5 łyżeczki

250 gramów

1 łyżeczka

4 łyżki

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente.Odcedzamy i przekładamy do miski.Pieczarki oczyszczamy i płuczemy.Kroimy w plasterki i obsmażamy na maśle.Dodajemy do makaronu.Paprykę kroimy w drobną kostkę,kukurydzę odsączamy.Łączymy z makaronem,dodajemy tuńczyka.

Krok 2

Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Dokładnie mieszamy z kilkoma łyzkami majonezu.Przed podaniem schładzamy w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa sałatka z tunczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z łososiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej