Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 opakowania

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

6 łyżek

1 pęczek

0.5 pęczka

2 łyżki

3 łyżki

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj i pokrój w plasterki. Posyp solą oraz pieprzem. Wymieszaj.

Krok 2

Otrzyj skórkę i wyciśnij sok z jednej cytryny. Drugą cytrynę pokrój na cząstki. Koperek oraz natkę posiekaj.

Krok 3

Ogórka wymieszaj z kwaśną śmietaną, łyżeczką musztardy, skórką oraz sokiem z cytryny i koperkiem. Wymieszaj dopraw jeśli uznasz to za konieczne.

Krok 4

Pozostałą musztardę wymieszaj z majonezem.

Krok 5

Teraz smaż Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher na patelni z olejem i odrobiną margaryny aż będą złociste i rumiane. Usmażone sznycle podaj na dużym półmisku, posyp natką i dodaj cząstki cytryny. Sałatkę i sos podawaj osobno.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pamiętaj, aby usmażone sznycle odłożyć na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym

Mimo że kuchnia wegańska pełna jest różnorodnych smaków i aromatów, nadal część osób uważa, że dania w niej przygotowywane charakteryzują się ogromną powtarzalnością. Nic bardziej mylnego! Dziś możemy przygotować potrawy zbliżone smakiem do ich mięsnych odpowiedników. Przykładem jest przepis na wegańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym, który świetnie wpisuje się w nowoczesne trendy kulinarne. Wystarczy spędzić niespełna pół godziny w kuchni, aby przygotować tę wyjątkową potrawę. Smacznego!

Dla kogo?

Wegańskie sznycle to propozycja dla osób poszukujących pomysłów na dania oparte wyłącznie o składniki roślinne. Potrawa z pewnością przypadnie do gustu także zwolennikom mięsa, ponieważ będzie świetną alternatywą dla klasycznych potraw przygotowywanych z cielęciny.

Na jaką okazję?

Sznycel świetnie sprawdzi się w porze obiadowej – zarówno na co dzień, jak i podczas wyjątkowych uroczystości. Obiad w wersji wege w austriackim stylu możecie także zabrać ze sobą do pracy.

Czy wiesz, że?

Klasyczny sznycel wiedeński przygotowywany jest z cielęciny panierowanej w bułce tartej. Obowiązkowym dodatkiem do kotleta jest sałatka z ziemniaków lub pureé ziemniaczane.

Dla urozmaicenia:

Do sznycla warto podać… cytrynę, którą serwuje się osobno. Jeśli wolisz nieco bardziej egzotyczny smak, możesz ją zastąpić limonką.