Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym
NOWY PRZEPIS
łatwe
Składniki
4 opakowania
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
6 łyżek
1 pęczek
0.5 pęczka
2 łyżki
3 łyżki
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj i pokrój w plasterki. Posyp solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
Krok 2
Otrzyj skórkę i wyciśnij sok z jednej cytryny. Drugą cytrynę pokrój na cząstki. Koperek oraz natkę posiekaj.
Krok 3
Ogórka wymieszaj z kwaśną śmietaną, łyżeczką musztardy, skórką oraz sokiem z cytryny i koperkiem. Wymieszaj dopraw jeśli uznasz to za konieczne.
Krok 4
Pozostałą musztardę wymieszaj z majonezem.
Krok 5
Teraz smaż Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher na patelni z olejem i odrobiną margaryny aż będą złociste i rumiane. Usmażone sznycle podaj na dużym półmisku, posyp natką i dodaj cząstki cytryny. Sałatkę i sos podawaj osobno.
Dobra rada:
Pamiętaj, aby usmażone sznycle odłożyć na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym
Mimo że kuchnia wegańska pełna jest różnorodnych smaków i aromatów, nadal część osób uważa, że dania w niej przygotowywane charakteryzują się ogromną powtarzalnością. Nic bardziej mylnego! Dziś możemy przygotować potrawy zbliżone smakiem do ich mięsnych odpowiedników. Przykładem jest przepis na wegańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym, który świetnie wpisuje się w nowoczesne trendy kulinarne. Wystarczy spędzić niespełna pół godziny w kuchni, aby przygotować tę wyjątkową potrawę. Smacznego!
Dla kogo?
Wegańskie sznycle to propozycja dla osób poszukujących pomysłów na dania oparte wyłącznie o składniki roślinne. Potrawa z pewnością przypadnie do gustu także zwolennikom mięsa, ponieważ będzie świetną alternatywą dla klasycznych potraw przygotowywanych z cielęciny.
Na jaką okazję?
Sznycel świetnie sprawdzi się w porze obiadowej – zarówno na co dzień, jak i podczas wyjątkowych uroczystości. Obiad w wersji wege w austriackim stylu możecie także zabrać ze sobą do pracy.
Czy wiesz, że?
Klasyczny sznycel wiedeński przygotowywany jest z cielęciny panierowanej w bułce tartej. Obowiązkowym dodatkiem do kotleta jest sałatka z ziemniaków lub pureé ziemniaczane.
Dla urozmaicenia:
Do sznycla warto podać… cytrynę, którą serwuje się osobno. Jeśli wolisz nieco bardziej egzotyczny smak, możesz ją zastąpić limonką.