Pomysł na kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomysł na kurczaka

Autor: Ania Koloczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

300 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż lub makaron. Pokrój, podsmaz cebulę, dodaj pokrojonego kurczaka, podsmaz

Krok 2

wymieszaj torebkę ze śmietaną i wodą, wlej na patelnię

Krok 3

dodaj kukurydze. Zagotuj, Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej