Pomysł na kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomysł na kurczaka

Autor: Ania Koloczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

300 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż lub makaron. Pokrój, podsmaz cebulę, dodaj pokrojonego kurczaka, podsmaz

Krok 2

wymieszaj torebkę ze śmietaną i wodą, wlej na patelnię

Krok 3

dodaj kukurydze. Zagotuj, Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomysł na kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej