
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 słoik
300 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż lub makaron. Pokrój, podsmaz cebulę, dodaj pokrojonego kurczaka, podsmaz
Krok 2
wymieszaj torebkę ze śmietaną i wodą, wlej na patelnię
Krok 3
dodaj kukurydze. Zagotuj, Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej