Smażony ryż z warzywami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ryż z warzywami i kurczakiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

200 gramów

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Grzybki mun namocz w gorącej wodzie 15-20 minut i pokrój w cienkie paski. Marchewkę oczyść, pokrój w plasterki i sparz.

Krok 3

Cukinię pokrój w półplastry, pora w krążki. Kurczaka pokrój w kostkę i wymieszaj z olejem sezamowym, sosem sojowym i posiekaną świeżą kolendrą.

Krok 4

Na rozgrzanej patelni przesmaż kurczaka, dodaj pozostałe składniki i smaż chwilę, następnie dodaj ryż.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj w szklance wody i wlej na patelnię ze smażącymi się składnikami. Gotuj kilka minut. Podawaj udekorowane listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej