Chrupiące brokuły z sosem czosnkowo-ziołowym
łatwe
41 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
0.25 łyżeczki
1 łyżka
4 łyżki
0.75 litra
2 sztuki
2 łyżeczki
0.25 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuła opłucz, odetnij łodygę a kwiat podziel na nieduże różyczki. W garnku zagotuj wodę z 1 łyżką cukru. Do wrzątku wrzuć kawałki brokuła - gotuj 2 minuty, odcedź i przelej zimną wodą. Dokładnie osącz.
Krok 2
Do jednej miski wsyp panierkę z obu opakowań Fixu. Do drugiej jedną mieszankę sosu meksykańskiego i wbij jajko. Dolej mleko, roztrzep.
Krok 3
Jogurt zmieszaj sosem sałatkowym, wkrusz mini kostki, dokładnie rozmieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Osączone dokładnie brokuły panieruj w mieszance z jajkiem, otrzep z nadmiaru i obtocz w panierce. Wrzucaj na mocno rozgrzany olej. Smaż partiami aż ładnie się zrumienią. Wyjmuj i osącz na ręczniku papierowym. Podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej