Aromatyczna cukinia z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna cukinia z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę, a cukinię w cienkie plastry.

Krok 2

Cebulę podsmaż na maśle*. Dodaj pomidory oraz cukinię.

Krok 3

Duś przez kilka minut, po czym dopraw do smaku, aby warzywa były dość ostre. Podgrzewaj do czasu, gdy warzywa zmiękną.

Krok 4

Wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą, podgrzej, zdejmij z ognia.

Krok 5

Aromatyczna cukinia z papryką idealnie nadaje się do nadziewania meksykańskich tortilli. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej