Aromatyczna cukinia z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna cukinia z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę, a cukinię w cienkie plastry.

Krok 2

Cebulę podsmaż na maśle*. Dodaj pomidory oraz cukinię.

Krok 3

Duś przez kilka minut, po czym dopraw do smaku, aby warzywa były dość ostre. Podgrzewaj do czasu, gdy warzywa zmiękną.

Krok 4

Wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą, podgrzej, zdejmij z ognia.

Krok 5

Aromatyczna cukinia z papryką idealnie nadaje się do nadziewania meksykańskich tortilli. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej