
Składniki
1 sztuka
500 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę, a cukinię w cienkie plastry.
Krok 2
Cebulę podsmaż na maśle*. Dodaj pomidory oraz cukinię.
Krok 3
Duś przez kilka minut, po czym dopraw do smaku, aby warzywa były dość ostre. Podgrzewaj do czasu, gdy warzywa zmiękną.
Krok 4
Wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą, podgrzej, zdejmij z ognia.
Krok 5
Aromatyczna cukinia z papryką idealnie nadaje się do nadziewania meksykańskich tortilli. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej