Aromatyczna cukinia z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna cukinia z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę, a cukinię w cienkie plastry.

Krok 2

Cebulę podsmaż na maśle*. Dodaj pomidory oraz cukinię.

Krok 3

Duś przez kilka minut, po czym dopraw do smaku, aby warzywa były dość ostre. Podgrzewaj do czasu, gdy warzywa zmiękną.

Krok 4

Wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą, podgrzej, zdejmij z ognia.

Krok 5

Aromatyczna cukinia z papryką idealnie nadaje się do nadziewania meksykańskich tortilli. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna cukinia z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej