
Składniki
1 sztuka
500 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę, a cukinię w cienkie plastry.
Krok 2
Cebulę podsmaż na maśle*. Dodaj pomidory oraz cukinię.
Krok 3
Duś przez kilka minut, po czym dopraw do smaku, aby warzywa były dość ostre. Podgrzewaj do czasu, gdy warzywa zmiękną.
Krok 4
Wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą, podgrzej, zdejmij z ognia.
Krok 5
Aromatyczna cukinia z papryką idealnie nadaje się do nadziewania meksykańskich tortilli. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej