PRZEPISY.PL
Solanka - autor: Kuba

Solanka

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • włoszczyzna1 szt
  • wołowina300 g
  • parówki3 szt
  • szynka100 g
  • ogórki kiszone3 szt
  • kapary1 łyżka
  • oliwki1 szklanka
  • cebula3 szt
  • Krok 1

    Do bulionu wkładamy obraną włoszczyznę, wołowinę, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy, aż mięso będzie gotowe (około 30-45 min.).
  • Krok 2

    Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i pokrojone w plasterki parówki. Wołowinę również kroimy w kostkę.
  • Krok 3

    Cebulę siekamy w pióra i szklimy na maśle. Gdy się zeszkli dodajemy koncentrat pomidorowy, przesmażamy chwilę i dodajemy do zupy.
  • Krok 4

    Obrane ze skóry ogórki, z usuniętymi gniazdami nasiennymi kroimy w paski, a następnie w kostkę i dodajemy razem z posiekanymi w plasterki oliwkami oraz kaparami do zupy.
  • Krok 5

    Gotujemy 10-15 minut, poczym zabielamy zahartowaną śmietaną.
  • Krok 6

    Doprawiamy i dodajemy sok z cytryny do smaku.
  • Krok 7

    Podajemy posypaną posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w płynie Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

2
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
10
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Średnie
276
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
105
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe