Zupa dyniowa z karczochami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa z karczochami i orzechami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 szczypta

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię, cebulę i ziemniaki obierz, umyj, pokrój w niedużą kostkę i podsmażaj na oliwie oprószając przyprawami.

Krok 2

Warzywa zalej bulionem i gotuj 20 min. W tym czasie obierz karczochy i wrzuć na ostatnie 10 min gotowania. Z zupy wyjmij karczochy a całość zmiksuj na krem. Dopraw do smaku.

Krok 3

Zupę podawaj z karczochami i posiekanymi orzechami

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej