Zupa dyniowa z karczochami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa z karczochami i orzechami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 szczypta

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię, cebulę i ziemniaki obierz, umyj, pokrój w niedużą kostkę i podsmażaj na oliwie oprószając przyprawami.

Krok 2

Warzywa zalej bulionem i gotuj 20 min. W tym czasie obierz karczochy i wrzuć na ostatnie 10 min gotowania. Z zupy wyjmij karczochy a całość zmiksuj na krem. Dopraw do smaku.

Krok 3

Zupę podawaj z karczochami i posiekanymi orzechami

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z dyni i batatów
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej