Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
1 sztuka
100
150 gramów
null
null
1 sztuka
350 gramów
1
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść i opłucz. Z pomarańcza zetrzyj skórkę, sok wyciśnij. Kolendrę pokrój drobno, chilli posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj krewetki. Smaż chwilę, następnie zalej winem i odparuj.
Krok 3
Dodaj sok z pomarańcza, skórkę, chilli oraz kolendrę. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Gotuj chwilę.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź a następnie wymieszaj z gotowym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej