Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

100

1

null

1

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i opłucz. Z pomarańcza zetrzyj skórkę, sok wyciśnij. Kolendrę pokrój drobno, chilli posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj krewetki. Smaż chwilę, następnie zalej winem i odparuj.

Krok 3

Dodaj sok z pomarańcza, skórkę, chilli oraz kolendrę. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Gotuj chwilę.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź a następnie wymieszaj z gotowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej