Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100

150 gramów

null

null

1 sztuka

350 gramów

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i opłucz. Z pomarańcza zetrzyj skórkę, sok wyciśnij. Kolendrę pokrój drobno, chilli posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj krewetki. Smaż chwilę, następnie zalej winem i odparuj.

Krok 3

Dodaj sok z pomarańcza, skórkę, chilli oraz kolendrę. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Gotuj chwilę.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź a następnie wymieszaj z gotowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej