Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100

150 gramów

null

null

1 sztuka

350 gramów

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i opłucz. Z pomarańcza zetrzyj skórkę, sok wyciśnij. Kolendrę pokrój drobno, chilli posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj krewetki. Smaż chwilę, następnie zalej winem i odparuj.

Krok 3

Dodaj sok z pomarańcza, skórkę, chilli oraz kolendrę. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Gotuj chwilę.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź a następnie wymieszaj z gotowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej