Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
100
150 gramów
null
null
1 sztuka
350 gramów
1
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść i opłucz. Z pomarańcza zetrzyj skórkę, sok wyciśnij. Kolendrę pokrój drobno, chilli posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj krewetki. Smaż chwilę, następnie zalej winem i odparuj.
Krok 3
Dodaj sok z pomarańcza, skórkę, chilli oraz kolendrę. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Gotuj chwilę.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź a następnie wymieszaj z gotowym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej