Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100

150 gramów

null

null

1 sztuka

350 gramów

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i opłucz. Z pomarańcza zetrzyj skórkę, sok wyciśnij. Kolendrę pokrój drobno, chilli posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj krewetki. Smaż chwilę, następnie zalej winem i odparuj.

Krok 3

Dodaj sok z pomarańcza, skórkę, chilli oraz kolendrę. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Gotuj chwilę.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź a następnie wymieszaj z gotowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszelki z krewetkami w sosie pomarańczowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej