kuleczki ryżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

kuleczki ryżowe

Autor: Viola ...

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuleczki ryżowe to przepyszny posiłek dla dzieci :) Mam dwóch synów 3 latek i 13 latek obaj uwielbiają taki obiadek i zawsze zjadają cały :) Marchewkę trzemy na tarce na większych oczkach

Krok 2

Ryż gotujemy ok.10 minut.

Krok 3

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i formujemy w kuleczki.

Krok 4

Przysmażamy delikatnie, następnie dusimy do miękkości.

Krok 5

Sos wedle gustu. Moje dzieci uwielbiają każdy bo i tak kuleczki są najważniejsze i najpyszniejsze. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej