
Składniki
1 sztuka
null
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuleczki ryżowe to przepyszny posiłek dla dzieci :) Mam dwóch synów 3 latek i 13 latek obaj uwielbiają taki obiadek i zawsze zjadają cały :) Marchewkę trzemy na tarce na większych oczkach
Krok 2
Ryż gotujemy ok.10 minut.
Krok 3
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i formujemy w kuleczki.
Krok 4
Przysmażamy delikatnie, następnie dusimy do miękkości.
Krok 5
Sos wedle gustu. Moje dzieci uwielbiają każdy bo i tak kuleczki są najważniejsze i najpyszniejsze. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej