kuleczki ryżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

kuleczki ryżowe

Autor: Viola ...

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuleczki ryżowe to przepyszny posiłek dla dzieci :) Mam dwóch synów 3 latek i 13 latek obaj uwielbiają taki obiadek i zawsze zjadają cały :) Marchewkę trzemy na tarce na większych oczkach

Krok 2

Ryż gotujemy ok.10 minut.

Krok 3

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i formujemy w kuleczki.

Krok 4

Przysmażamy delikatnie, następnie dusimy do miękkości.

Krok 5

Sos wedle gustu. Moje dzieci uwielbiają każdy bo i tak kuleczki są najważniejsze i najpyszniejsze. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej