kuleczki ryżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

kuleczki ryżowe

Autor: Viola ...

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuleczki ryżowe to przepyszny posiłek dla dzieci :) Mam dwóch synów 3 latek i 13 latek obaj uwielbiają taki obiadek i zawsze zjadają cały :) Marchewkę trzemy na tarce na większych oczkach

Krok 2

Ryż gotujemy ok.10 minut.

Krok 3

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i formujemy w kuleczki.

Krok 4

Przysmażamy delikatnie, następnie dusimy do miękkości.

Krok 5

Sos wedle gustu. Moje dzieci uwielbiają każdy bo i tak kuleczki są najważniejsze i najpyszniejsze. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej