kuleczki ryżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

kuleczki ryżowe

Autor: Viola ...

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuleczki ryżowe to przepyszny posiłek dla dzieci :) Mam dwóch synów 3 latek i 13 latek obaj uwielbiają taki obiadek i zawsze zjadają cały :) Marchewkę trzemy na tarce na większych oczkach

Krok 2

Ryż gotujemy ok.10 minut.

Krok 3

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i formujemy w kuleczki.

Krok 4

Przysmażamy delikatnie, następnie dusimy do miękkości.

Krok 5

Sos wedle gustu. Moje dzieci uwielbiają każdy bo i tak kuleczki są najważniejsze i najpyszniejsze. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • kuleczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej