Brukselka z masłem gotowana w bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka z masłem gotowana w bulionie

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę obieramy z zewnętrznych liści, głąb nacinamy na krzyż, myjemy.

Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej kostkę Rosołu z kury Knorr. Do wrzątku wrzucamy brukselkę i gotujemy 7-8 min.

Krok 3

W międzyczasie rozpuszczamy masło. Brukselkę odsączamy, przekładamy na talerz i polewamy masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej