Brukselka z masłem gotowana w bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka z masłem gotowana w bulionie

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę obieramy z zewnętrznych liści, głąb nacinamy na krzyż, myjemy.

Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej kostkę Rosołu z kury Knorr. Do wrzątku wrzucamy brukselkę i gotujemy 7-8 min.

Krok 3

W międzyczasie rozpuszczamy masło. Brukselkę odsączamy, przekładamy na talerz i polewamy masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej