Brukselka z masłem gotowana w bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka z masłem gotowana w bulionie

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę obieramy z zewnętrznych liści, głąb nacinamy na krzyż, myjemy.

Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej kostkę Rosołu z kury Knorr. Do wrzątku wrzucamy brukselkę i gotujemy 7-8 min.

Krok 3

W międzyczasie rozpuszczamy masło. Brukselkę odsączamy, przekładamy na talerz i polewamy masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka z masłem gotowana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej