Halibut w sosie pomidorowym - zawijany w boczek | Przepisy.pl pixel

Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.8 kilograma

1 opakowanie

8 plastrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

50 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ryby opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Dopraw do smaku białym pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Rybę owiń w boczek i podsmaż na patelni z oliwą na złoty kolor, aż boczek zrobi się chrupiący.

Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Fix Spaghetti Napoli Knorr połącz z 300 ml zimnej wody, wymieszaj i zagotuj, aż zgęstnieje. Filety halibuta w boczku podawaj z sosem pomidorowym i pieczonymi ziemniaczkami.

Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowymHalibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym

Szukasz inspiracji na proste i eleganckie danie główne? Lubisz rybne potrawy? Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym to świetna propozycja dla Ciebie. Do przygotowania tej potrawy potrzebujesz dużego filetu. Oczyść go dokładnie i osusz za pomocą papierowego ręcznika. Skrop kilkoma kroplami soku z cytryny lub limonki oraz natrzyj przyprawami: tymiankiem, estragonem, białym pieprzem, a także ziołami prowansalskimi. Na koniec dodaj nieco oliwy z oliwek. Zawiń rybę w boczek i smaż na patelni aż do zarumienienia. Przygotuj sos pomidorowy, który idealnie skomponuje się ze smakiem ryby i boczku. Z powodzeniem zastąpisz go jednak sosem śmietankowo-koperkowym – potrawa będzie równie smaczna. Gotowe danie podawaj z ziemniakami: w mundurkach, przekrojonymi na pół; opiekanymi w piekarniku lub w formie frytek. Serwuj z cząstką cytryny – polanie ryby świeżo wyciśniętym sokiem podkreśli jej smak. Dla ozdoby połóż na wierzchu kilka gałązek tymianku lub garść liści świeżej bazylii. Podziel się swoją opinią na temat dania w komentarzu.