Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym
łatwe
53 osoby zapisały

Składniki
0.8 kilograma
1 opakowanie
8 plastrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
50 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety ryby opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Dopraw do smaku białym pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Krok 2
Rybę owiń w boczek i podsmaż na patelni z oliwą na złoty kolor, aż boczek zrobi się chrupiący.

Krok 3
Fix Spaghetti Napoli Knorr połącz z 300 ml zimnej wody, wymieszaj i zagotuj, aż zgęstnieje. Filety halibuta w boczku podawaj z sosem pomidorowym i pieczonymi ziemniaczkami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym
Szukasz inspiracji na proste i eleganckie danie główne? Lubisz rybne potrawy? Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym to świetna propozycja dla Ciebie. Do przygotowania tej potrawy potrzebujesz dużego filetu. Oczyść go dokładnie i osusz za pomocą papierowego ręcznika. Skrop kilkoma kroplami soku z cytryny lub limonki oraz natrzyj przyprawami: tymiankiem, estragonem, białym pieprzem, a także ziołami prowansalskimi. Na koniec dodaj nieco oliwy z oliwek. Zawiń rybę w boczek i smaż na patelni aż do zarumienienia. Przygotuj sos pomidorowy, który idealnie skomponuje się ze smakiem ryby i boczku. Z powodzeniem zastąpisz go jednak sosem śmietankowo-koperkowym – potrawa będzie równie smaczna. Gotowe danie podawaj z ziemniakami: w mundurkach, przekrojonymi na pół; opiekanymi w piekarniku lub w formie frytek. Serwuj z cząstką cytryny – polanie ryby świeżo wyciśniętym sokiem podkreśli jej smak. Dla ozdoby połóż na wierzchu kilka gałązek tymianku lub garść liści świeżej bazylii. Podziel się swoją opinią na temat dania w komentarzu.