Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bób blanszujemy 3-4 minuty w osolonej wodzie z masłem i przelewamy zimną wodą, żeby nie stracił koloru. Jeżeli chodzi o obieranie bobu to zostawiam to w waszej gestii. Ja osobiście lubię również łupinki. Na maśle szklimy posiekany czosnek, dodajemy bób i czarnuszkę - wszystko razem podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Dorsza oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Smażymy na oliwie z oliwek z maslem. Najpierw około 8 minut na skórze, potem około 2 minuty z drugiej strony.

Krok 3

Truskawki podsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni z masłem i miodem przez mniej więcej 30 sekund. Na koniec dodajemy różowy pieprz i lawendę. Smacznego ! :) Bon Appetit ! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej