Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bób blanszujemy 3-4 minuty w osolonej wodzie z masłem i przelewamy zimną wodą, żeby nie stracił koloru. Jeżeli chodzi o obieranie bobu to zostawiam to w waszej gestii. Ja osobiście lubię również łupinki. Na maśle szklimy posiekany czosnek, dodajemy bób i czarnuszkę - wszystko razem podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Dorsza oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Smażymy na oliwie z oliwek z maslem. Najpierw około 8 minut na skórze, potem około 2 minuty z drugiej strony.

Krok 3

Truskawki podsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni z masłem i miodem przez mniej więcej 30 sekund. Na koniec dodajemy różowy pieprz i lawendę. Smacznego ! :) Bon Appetit ! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej