Zawijasy z soli video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijasy z soli - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

172 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

30 mililitrów

200 mililitrów

20 gramów

1 łyżka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę po rozmrożeniu umyj, osusz i dopraw Przyprawą do ryb Knorr.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Sparz ją krótko w osolonym wrzątku, a następnie ostudź w zimnej wodzie.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na zamarynowanej rybie układaj plastry cukinii i zawijaj roladki dość ciasno.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i skrop sokiem z cytryny.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Cebulę pokrój w piórka, a czosnek w plasterki. Podsmaż na rozgrzanej oliwie i zalej 12% śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, po czym chwilę gotuj.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Przygotowanym sosem zalej zawijasy, posyp je tartą bułką. Całość piecz w piekarniku przez około 25 minut.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 6

Krok 7

Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią gotową potrawę.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak przygotowaną rybę podawaj z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej