Zawijasy z soli video przepis - Zobacz na przepisy.pl

Zawijasy z soli - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

172 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

30 mililitrów

200 mililitrów

20 gramów

1 łyżka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę po rozmrożeniu umyj, osusz i dopraw Przyprawą do ryb Knorr.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Sparz ją krótko w osolonym wrzątku, a następnie ostudź w zimnej wodzie.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na zamarynowanej rybie układaj plastry cukinii i zawijaj roladki dość ciasno.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i skrop sokiem z cytryny.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Cebulę pokrój w piórka, a czosnek w plasterki. Podsmaż na rozgrzanej oliwie i zalej 12% śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, po czym chwilę gotuj.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Przygotowanym sosem zalej zawijasy, posyp je tartą bułką. Całość piecz w piekarniku przez około 25 minut.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 6

Krok 7

Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią gotową potrawę.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak przygotowaną rybę podawaj z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej