Zawijasy z soli video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijasy z soli - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

174 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

30 mililitrów

200 mililitrów

20 gramów

1 łyżka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę po rozmrożeniu umyj, osusz i dopraw Przyprawą do ryb Knorr.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Sparz ją krótko w osolonym wrzątku, a następnie ostudź w zimnej wodzie.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na zamarynowanej rybie układaj plastry cukinii i zawijaj roladki dość ciasno.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i skrop sokiem z cytryny.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Cebulę pokrój w piórka, a czosnek w plasterki. Podsmaż na rozgrzanej oliwie i zalej 12% śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, po czym chwilę gotuj.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Przygotowanym sosem zalej zawijasy, posyp je tartą bułką. Całość piecz w piekarniku przez około 25 minut.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 6

Krok 7

Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią gotową potrawę.

Zawijasy z soli - VIDEO - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak przygotowaną rybę podawaj z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijasy z soli - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zawijasy z soli - VIDEOZawijasy z soli - VIDEO

Rybę po rozmrożeniu umyj, osusz i dopraw Przyprawą do ryb Knorr.