Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
30 mililitrów
200 mililitrów
20 gramów
1 łyżka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę po rozmrożeniu umyj, osusz i dopraw Przyprawą do ryb Knorr.

Krok 2
Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Sparz ją krótko w osolonym wrzątku, a następnie ostudź w zimnej wodzie.

Krok 3
Na zamarynowanej rybie układaj plastry cukinii i zawijaj roladki dość ciasno.

Krok 4
Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i skrop sokiem z cytryny.

Krok 5
Cebulę pokrój w piórka, a czosnek w plasterki. Podsmaż na rozgrzanej oliwie i zalej 12% śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, po czym chwilę gotuj.

Krok 6
Przygotowanym sosem zalej zawijasy, posyp je tartą bułką. Całość piecz w piekarniku przez około 25 minut.

Krok 7
Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią gotową potrawę.


Dobra rada:
Tak przygotowaną rybę podawaj z ryżem lub ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej