Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
30 mililitrów
200 mililitrów
20 gramów
1 łyżka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę po rozmrożeniu umyj, osusz i dopraw Przyprawą do ryb Knorr.

Krok 2
Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Sparz ją krótko w osolonym wrzątku, a następnie ostudź w zimnej wodzie.

Krok 3
Na zamarynowanej rybie układaj plastry cukinii i zawijaj roladki dość ciasno.

Krok 4
Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i skrop sokiem z cytryny.

Krok 5
Cebulę pokrój w piórka, a czosnek w plasterki. Podsmaż na rozgrzanej oliwie i zalej 12% śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, po czym chwilę gotuj.

Krok 6
Przygotowanym sosem zalej zawijasy, posyp je tartą bułką. Całość piecz w piekarniku przez około 25 minut.

Krok 7
Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią gotową potrawę.


Dobra rada:
Tak przygotowaną rybę podawaj z ryżem lub ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej