Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
30 mililitrów
200 mililitrów
20 gramów
1 łyżka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę po rozmrożeniu umyj, osusz i dopraw Przyprawą do ryb Knorr.

Krok 2
Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Sparz ją krótko w osolonym wrzątku, a następnie ostudź w zimnej wodzie.

Krok 3
Na zamarynowanej rybie układaj plastry cukinii i zawijaj roladki dość ciasno.

Krok 4
Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i skrop sokiem z cytryny.

Krok 5
Cebulę pokrój w piórka, a czosnek w plasterki. Podsmaż na rozgrzanej oliwie i zalej 12% śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, po czym chwilę gotuj.

Krok 6
Przygotowanym sosem zalej zawijasy, posyp je tartą bułką. Całość piecz w piekarniku przez około 25 minut.

Krok 7
Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią gotową potrawę.


Dobra rada:
Tak przygotowaną rybę podawaj z ryżem lub ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























Zawijasy z soli - VIDEO

