Sałatka brokułowa z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowa z serem feta

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł podziel na różyczki i wrzuć do osolonego wrzątku, w którym gotuj go około 5 minut. Następnie odcedź i wrzuć do możliwie najzimniejszej wody (może być nawet z kostkami lodu). Dzięki temu warzywo zachowa żywy, zielony kolor.

Krok 2

W tym samym czasie ugotuj jajka na twardo, które po ostygnięciu pokrój w kostkę.

Krok 3

Ser feta pokrój w kostkę a następnie wymieszaj w misce z brokułem i jajkami.

Krok 4

Nasiona słonecznika spraż na patelni do czasu aż się nieco zarumienią. Gotowe dodaj do sałatki.

Krok 5

Mini kostkę czosnek Knorr pokrusz i dodaj do jogurtu. Polej nim sałatkę. Całość odstaw na przynajmniej 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej