
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł podziel na różyczki i wrzuć do osolonego wrzątku, w którym gotuj go około 5 minut. Następnie odcedź i wrzuć do możliwie najzimniejszej wody (może być nawet z kostkami lodu). Dzięki temu warzywo zachowa żywy, zielony kolor.
Krok 2
W tym samym czasie ugotuj jajka na twardo, które po ostygnięciu pokrój w kostkę.
Krok 3
Ser feta pokrój w kostkę a następnie wymieszaj w misce z brokułem i jajkami.
Krok 4
Nasiona słonecznika spraż na patelni do czasu aż się nieco zarumienią. Gotowe dodaj do sałatki.
Krok 5
Mini kostkę czosnek Knorr pokrusz i dodaj do jogurtu. Polej nim sałatkę. Całość odstaw na przynajmniej 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































