Sałatka brokułowa z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowa z serem feta

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł podziel na różyczki i wrzuć do osolonego wrzątku, w którym gotuj go około 5 minut. Następnie odcedź i wrzuć do możliwie najzimniejszej wody (może być nawet z kostkami lodu). Dzięki temu warzywo zachowa żywy, zielony kolor.

Krok 2

W tym samym czasie ugotuj jajka na twardo, które po ostygnięciu pokrój w kostkę.

Krok 3

Ser feta pokrój w kostkę a następnie wymieszaj w misce z brokułem i jajkami.

Krok 4

Nasiona słonecznika spraż na patelni do czasu aż się nieco zarumienią. Gotowe dodaj do sałatki.

Krok 5

Mini kostkę czosnek Knorr pokrusz i dodaj do jogurtu. Polej nim sałatkę. Całość odstaw na przynajmniej 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej