Sałatka brokułowa z serem feta

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2501

77 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł podziel na różyczki i wrzuć do osolonego wrzątku, w którym gotuj go około 5 minut. Następnie odcedź i wrzuć do możliwie najzimniejszej wody (może być nawet z kostkami lodu). Dzięki temu warzywo zachowa żywy, zielony kolor.

Krok 2

W tym samym czasie ugotuj jajka na twardo, które po ostygnięciu pokrój w kostkę.

Krok 3

Ser feta pokrój w kostkę a następnie wymieszaj w misce z brokułem i jajkami.

Krok 4

Nasiona słonecznika spraż na patelni do czasu aż się nieco zarumienią. Gotowe dodaj do sałatki.

Krok 5

Mini kostkę czosnek Knorr pokrusz i dodaj do jogurtu. Polej nim sałatkę. Całość odstaw na przynajmniej 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej