
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł podziel na różyczki i wrzuć do osolonego wrzątku, w którym gotuj go około 5 minut. Następnie odcedź i wrzuć do możliwie najzimniejszej wody (może być nawet z kostkami lodu). Dzięki temu warzywo zachowa żywy, zielony kolor.
Krok 2
W tym samym czasie ugotuj jajka na twardo, które po ostygnięciu pokrój w kostkę.
Krok 3
Ser feta pokrój w kostkę a następnie wymieszaj w misce z brokułem i jajkami.
Krok 4
Nasiona słonecznika spraż na patelni do czasu aż się nieco zarumienią. Gotowe dodaj do sałatki.
Krok 5
Mini kostkę czosnek Knorr pokrusz i dodaj do jogurtu. Polej nim sałatkę. Całość odstaw na przynajmniej 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej