
Składniki
400 gramów
160 mililitrów
200 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filet z indyka na cienkie paski.
Krok 2
Na patelni bez tłuszczu podgrzewaj zieloną pastę curry przez około 2 minuty. Mieszaj.
Krok 3
Dodaj filet i smaż przez około 10 minut.
Krok 4
Wlej mleko kokosowe, wymieszaj i duś na średnim ogniu bez przykrywki około 20 minut.
Krok 5
Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do indyka. Trzymaj na ogniu jeszcze 10 minut.
Krok 6
Przełóż potrawkę do miseczek i podaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej