
Składniki
400 gramów
160 mililitrów
200 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filet z indyka na cienkie paski.
Krok 2
Na patelni bez tłuszczu podgrzewaj zieloną pastę curry przez około 2 minuty. Mieszaj.
Krok 3
Dodaj filet i smaż przez około 10 minut.
Krok 4
Wlej mleko kokosowe, wymieszaj i duś na średnim ogniu bez przykrywki około 20 minut.
Krok 5
Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do indyka. Trzymaj na ogniu jeszcze 10 minut.
Krok 6
Przełóż potrawkę do miseczek i podaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej