
Składniki
400 gramów
160 mililitrów
200 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filet z indyka na cienkie paski.
Krok 2
Na patelni bez tłuszczu podgrzewaj zieloną pastę curry przez około 2 minuty. Mieszaj.
Krok 3
Dodaj filet i smaż przez około 10 minut.
Krok 4
Wlej mleko kokosowe, wymieszaj i duś na średnim ogniu bez przykrywki około 20 minut.
Krok 5
Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do indyka. Trzymaj na ogniu jeszcze 10 minut.
Krok 6
Przełóż potrawkę do miseczek i podaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej