Indyk po tajsku ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk po tajsku ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

160 mililitrów

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filet z indyka na cienkie paski.

Krok 2

Na patelni bez tłuszczu podgrzewaj zieloną pastę curry przez około 2 minuty. Mieszaj.

Krok 3

Dodaj filet i smaż przez około 10 minut.

Krok 4

Wlej mleko kokosowe, wymieszaj i duś na średnim ogniu bez przykrywki około 20 minut.

Krok 5

Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do indyka. Trzymaj na ogniu jeszcze 10 minut.

Krok 6

Przełóż potrawkę do miseczek i podaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej