Indyk po tajsku ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk po tajsku ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

160 mililitrów

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filet z indyka na cienkie paski.

Krok 2

Na patelni bez tłuszczu podgrzewaj zieloną pastę curry przez około 2 minuty. Mieszaj.

Krok 3

Dodaj filet i smaż przez około 10 minut.

Krok 4

Wlej mleko kokosowe, wymieszaj i duś na średnim ogniu bez przykrywki około 20 minut.

Krok 5

Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do indyka. Trzymaj na ogniu jeszcze 10 minut.

Krok 6

Przełóż potrawkę do miseczek i podaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pomarańczowy pstrąg
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej