Indyk po tajsku ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk po tajsku ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

160 mililitrów

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filet z indyka na cienkie paski.

Krok 2

Na patelni bez tłuszczu podgrzewaj zieloną pastę curry przez około 2 minuty. Mieszaj.

Krok 3

Dodaj filet i smaż przez około 10 minut.

Krok 4

Wlej mleko kokosowe, wymieszaj i duś na średnim ogniu bez przykrywki około 20 minut.

Krok 5

Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do indyka. Trzymaj na ogniu jeszcze 10 minut.

Krok 6

Przełóż potrawkę do miseczek i podaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej