Indyk po tajsku ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk po tajsku ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

160 mililitrów

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filet z indyka na cienkie paski.

Krok 2

Na patelni bez tłuszczu podgrzewaj zieloną pastę curry przez około 2 minuty. Mieszaj.

Krok 3

Dodaj filet i smaż przez około 10 minut.

Krok 4

Wlej mleko kokosowe, wymieszaj i duś na średnim ogniu bez przykrywki około 20 minut.

Krok 5

Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do indyka. Trzymaj na ogniu jeszcze 10 minut.

Krok 6

Przełóż potrawkę do miseczek i podaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk po tajsku ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej