Łososiowe tortellini w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łososiowe tortellini w sosie serowym

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

70 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

6 sztuk

2 garść

300 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortellini użyte do przepisu jest nadziewane łososiem. Można użyć dowolnego. Cebulę poszatkuj drobno i zeszklij na odrobinie masła. Dodaj pokrojoną na półplasterki cukinię, posyp solą i pieprzem i smaż przez 10 minut.

Krok 2

Dodaj szpinak i przekrojone na połowy pomidorki, czosnek granulowany i smaż jeszcze 3 minuty. Dodaj bulion borowikowy Knorr oraz śmietankę, pokruszony ser I tortellini, wymieszaj dokładnie I gotuj pod przykryciem przez 10 minut od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Danie dopraw do smaku solą i pieprzem i posyp parmezanem na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Flaki po zamojsku
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej