Łososiowe tortellini w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łososiowe tortellini w sosie serowym

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

70 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

6 sztuk

2 garść

300 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortellini użyte do przepisu jest nadziewane łososiem. Można użyć dowolnego. Cebulę poszatkuj drobno i zeszklij na odrobinie masła. Dodaj pokrojoną na półplasterki cukinię, posyp solą i pieprzem i smaż przez 10 minut.

Krok 2

Dodaj szpinak i przekrojone na połowy pomidorki, czosnek granulowany i smaż jeszcze 3 minuty. Dodaj bulion borowikowy Knorr oraz śmietankę, pokruszony ser I tortellini, wymieszaj dokładnie I gotuj pod przykryciem przez 10 minut od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Danie dopraw do smaku solą i pieprzem i posyp parmezanem na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej