
Składniki
1 opakowanie
70 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
6 sztuk
2 garść
300 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tortellini użyte do przepisu jest nadziewane łososiem. Można użyć dowolnego. Cebulę poszatkuj drobno i zeszklij na odrobinie masła. Dodaj pokrojoną na półplasterki cukinię, posyp solą i pieprzem i smaż przez 10 minut.
Krok 2
Dodaj szpinak i przekrojone na połowy pomidorki, czosnek granulowany i smaż jeszcze 3 minuty. Dodaj bulion borowikowy Knorr oraz śmietankę, pokruszony ser I tortellini, wymieszaj dokładnie I gotuj pod przykryciem przez 10 minut od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje.
Krok 3
Danie dopraw do smaku solą i pieprzem i posyp parmezanem na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej