Łososiowe tortellini w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łososiowe tortellini w sosie serowym

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

70 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

6 sztuk

2 garść

300 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortellini użyte do przepisu jest nadziewane łososiem. Można użyć dowolnego. Cebulę poszatkuj drobno i zeszklij na odrobinie masła. Dodaj pokrojoną na półplasterki cukinię, posyp solą i pieprzem i smaż przez 10 minut.

Krok 2

Dodaj szpinak i przekrojone na połowy pomidorki, czosnek granulowany i smaż jeszcze 3 minuty. Dodaj bulion borowikowy Knorr oraz śmietankę, pokruszony ser I tortellini, wymieszaj dokładnie I gotuj pod przykryciem przez 10 minut od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Danie dopraw do smaku solą i pieprzem i posyp parmezanem na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łososiowe tortellini w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Flaki po zamojsku
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej