Curry z krewetek po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

149

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

5 sztuk

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 kilogram

1 szklanka

400 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i smaż do momentu, gdy się zarumieni.

Krok 2

Dodaj pastę curry oraz dymki i smaż przez minutę.

Krok 3

Wlej mleko kokosowe, bulion, sos rybny, wsyp cukier i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Dodaj pomidory i gotuj jeszcze przez 2 minuty.

Krok 5

Wrzuć krewetki. Gotuj przez ok. 3 minuty, aby krewetki stały się przezroczyste.

Krok 6

Curry posyp listkami kolendry i podawaj udekorowane cząstkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej