Curry z krewetek po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z krewetek po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

5 sztuk

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 kilogram

1 szklanka

400 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i smaż do momentu, gdy się zarumieni.

Krok 2

Dodaj pastę curry oraz dymki i smaż przez minutę.

Krok 3

Wlej mleko kokosowe, bulion, sos rybny, wsyp cukier i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Dodaj pomidory i gotuj jeszcze przez 2 minuty.

Krok 5

Wrzuć krewetki. Gotuj przez ok. 3 minuty, aby krewetki stały się przezroczyste.

Krok 6

Curry posyp listkami kolendry i podawaj udekorowane cząstkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej