
Składniki
2 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżki
5 sztuk
3 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 szklanka
1 kilogram
1 szklanka
400 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i smaż do momentu, gdy się zarumieni.
Krok 2
Dodaj pastę curry oraz dymki i smaż przez minutę.
Krok 3
Wlej mleko kokosowe, bulion, sos rybny, wsyp cukier i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Dodaj pomidory i gotuj jeszcze przez 2 minuty.
Krok 5
Wrzuć krewetki. Gotuj przez ok. 3 minuty, aby krewetki stały się przezroczyste.
Krok 6
Curry posyp listkami kolendry i podawaj udekorowane cząstkami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej