
Składniki
2 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżki
5 sztuk
3 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 szklanka
1 kilogram
1 szklanka
400 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i smaż do momentu, gdy się zarumieni.
Krok 2
Dodaj pastę curry oraz dymki i smaż przez minutę.
Krok 3
Wlej mleko kokosowe, bulion, sos rybny, wsyp cukier i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Dodaj pomidory i gotuj jeszcze przez 2 minuty.
Krok 5
Wrzuć krewetki. Gotuj przez ok. 3 minuty, aby krewetki stały się przezroczyste.
Krok 6
Curry posyp listkami kolendry i podawaj udekorowane cząstkami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























