Curry z krewetek po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z krewetek po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

5 sztuk

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 kilogram

1 szklanka

400 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i smaż do momentu, gdy się zarumieni.

Krok 2

Dodaj pastę curry oraz dymki i smaż przez minutę.

Krok 3

Wlej mleko kokosowe, bulion, sos rybny, wsyp cukier i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Dodaj pomidory i gotuj jeszcze przez 2 minuty.

Krok 5

Wrzuć krewetki. Gotuj przez ok. 3 minuty, aby krewetki stały się przezroczyste.

Krok 6

Curry posyp listkami kolendry i podawaj udekorowane cząstkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z krewetek po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej