
Składniki
2 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżki
5 sztuk
3 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 szklanka
1 kilogram
1 szklanka
400 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i smaż do momentu, gdy się zarumieni.
Krok 2
Dodaj pastę curry oraz dymki i smaż przez minutę.
Krok 3
Wlej mleko kokosowe, bulion, sos rybny, wsyp cukier i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Dodaj pomidory i gotuj jeszcze przez 2 minuty.
Krok 5
Wrzuć krewetki. Gotuj przez ok. 3 minuty, aby krewetki stały się przezroczyste.
Krok 6
Curry posyp listkami kolendry i podawaj udekorowane cząstkami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej