Kurczak w złocistej przyprawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w złocistej przyprawie

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1 sztuka

6 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyłam przecięłam na połowę i dolną część wzięłam do pieczenia.

Kurczak w złocistej przyprawie  - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr Fix otworzyłam wyjęłam woreczek włożyłam mięso z kurczaka i obsypałam całe zamknęłam woreczek i włożyłam do naczynia żaroodpornego piekłam 1 godzinę w 180 stopniach. Po tym czasie wyjęłam mięso z piekarnika przecięłam woreczek wyjęłam z niego kurczaka. Wstawiłam jeszcze raz do pieca a by się podpiekło.

Kurczak w złocistej przyprawie  - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki obrałam ugotowałam w osolonej wodzi podawałam z kurczakiem i ogóreczkami chilli i w zalewie pomidorowej .

laleczka20

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak w sosie serowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej