Kurczak w złocistej przyprawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w złocistej przyprawie

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1 sztuka

6 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyłam przecięłam na połowę i dolną część wzięłam do pieczenia.

Kurczak w złocistej przyprawie  - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr Fix otworzyłam wyjęłam woreczek włożyłam mięso z kurczaka i obsypałam całe zamknęłam woreczek i włożyłam do naczynia żaroodpornego piekłam 1 godzinę w 180 stopniach. Po tym czasie wyjęłam mięso z piekarnika przecięłam woreczek wyjęłam z niego kurczaka. Wstawiłam jeszcze raz do pieca a by się podpiekło.

Kurczak w złocistej przyprawie  - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki obrałam ugotowałam w osolonej wodzi podawałam z kurczakiem i ogóreczkami chilli i w zalewie pomidorowej .

laleczka20

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej