
Składniki
1 kilogram
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
1 sztuka
6 sztuk
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka umyłam przecięłam na połowę i dolną część wzięłam do pieczenia.

Krok 2
Przyprawę Knorr Fix otworzyłam wyjęłam woreczek włożyłam mięso z kurczaka i obsypałam całe zamknęłam woreczek i włożyłam do naczynia żaroodpornego piekłam 1 godzinę w 180 stopniach. Po tym czasie wyjęłam mięso z piekarnika przecięłam woreczek wyjęłam z niego kurczaka. Wstawiłam jeszcze raz do pieca a by się podpiekło.

Krok 3
Ziemniaki obrałam ugotowałam w osolonej wodzi podawałam z kurczakiem i ogóreczkami chilli i w zalewie pomidorowej .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Złociste skrzydełka z sezamem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































