
Składniki
1 kilogram
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
1 sztuka
6 sztuk
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka umyłam przecięłam na połowę i dolną część wzięłam do pieczenia.

Krok 2
Przyprawę Knorr Fix otworzyłam wyjęłam woreczek włożyłam mięso z kurczaka i obsypałam całe zamknęłam woreczek i włożyłam do naczynia żaroodpornego piekłam 1 godzinę w 180 stopniach. Po tym czasie wyjęłam mięso z piekarnika przecięłam woreczek wyjęłam z niego kurczaka. Wstawiłam jeszcze raz do pieca a by się podpiekło.

Krok 3
Ziemniaki obrałam ugotowałam w osolonej wodzi podawałam z kurczakiem i ogóreczkami chilli i w zalewie pomidorowej .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Złociste skrzydełka z sezamem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej