Skrzydełka cola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka cola

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

12 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka opłukałam i odcięłam najcieńsze końcówki..Fix Knorr wymieszałam z colą, keczupem, musztarda i octem balsamicznym, przeciśniętym ząbkiem czosnku..

Krok 2

Do woreczka włożyłam skrzydełka i sos. Zawiązałam go i wymieszałam zawartość. Woreczek ponakłuwałam widelcem, włożyłam do naczynia żaroodpornego i przez 40 minut. piekłam w temperaturze 180º C

Krok 3

Po tym czasie rozcięłam woreczek i piekłam skrzydełka jeszcze przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka cola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka cola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka cola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka cola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka cola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka cola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka cola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka cola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej