
Składniki
1 sztuka
12 sztuk
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
100 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka opłukałam i odcięłam najcieńsze końcówki..Fix Knorr wymieszałam z colą, keczupem, musztarda i octem balsamicznym, przeciśniętym ząbkiem czosnku..
Krok 2
Do woreczka włożyłam skrzydełka i sos. Zawiązałam go i wymieszałam zawartość. Woreczek ponakłuwałam widelcem, włożyłam do naczynia żaroodpornego i przez 40 minut. piekłam w temperaturze 180º C
Krok 3
Po tym czasie rozcięłam woreczek i piekłam skrzydełka jeszcze przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste żeberka w coli Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej