Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój na duże kawałki, oczyść i ułóż na blasze do pieczenia, przecięciem w dół. Cebulę obierz, pokrój na ćwiartki i posyp rozmarynem, pomidory przekrój na pół, ułóż na blasze przecięciem do góry, posypane tymiankiem i solą, skropione łyżeczką miodu. Z nieobranej główki czosnku odetnij czubek.

Krok 2

Piecz w 220ºC, na górnym poziomie piekarnika, przez 30 minut. Skórka papryki powinna przypiec się na czarno.

Krok 3

Paprykę obierz ze skórki, czosnek wyciśnij z łupin. Przełóż warzywa do malaksera, dodaj 100 ml bulionu przygotowanego z kostki cielęcej, wg przepisu na opakowaniu i zmiksuj. Zagotuj, dopraw solą i pozostałym miodem. Do misek nalej zupę, rozłóż kulki koziego sera, dołóż listek bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kartoflanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej