Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój na duże kawałki, oczyść i ułóż na blasze do pieczenia, przecięciem w dół. Cebulę obierz, pokrój na ćwiartki i posyp rozmarynem, pomidory przekrój na pół, ułóż na blasze przecięciem do góry, posypane tymiankiem i solą, skropione łyżeczką miodu. Z nieobranej główki czosnku odetnij czubek.

Krok 2

Piecz w 220ºC, na górnym poziomie piekarnika, przez 30 minut. Skórka papryki powinna przypiec się na czarno.

Krok 3

Paprykę obierz ze skórki, czosnek wyciśnij z łupin. Przełóż warzywa do malaksera, dodaj 100 ml bulionu przygotowanego z kostki cielęcej, wg przepisu na opakowaniu i zmiksuj. Zagotuj, dopraw solą i pozostałym miodem. Do misek nalej zupę, rozłóż kulki koziego sera, dołóż listek bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej