Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój na duże kawałki, oczyść i ułóż na blasze do pieczenia, przecięciem w dół. Cebulę obierz, pokrój na ćwiartki i posyp rozmarynem, pomidory przekrój na pół, ułóż na blasze przecięciem do góry, posypane tymiankiem i solą, skropione łyżeczką miodu. Z nieobranej główki czosnku odetnij czubek.

Krok 2

Piecz w 220ºC, na górnym poziomie piekarnika, przez 30 minut. Skórka papryki powinna przypiec się na czarno.

Krok 3

Paprykę obierz ze skórki, czosnek wyciśnij z łupin. Przełóż warzywa do malaksera, dodaj 100 ml bulionu przygotowanego z kostki cielęcej, wg przepisu na opakowaniu i zmiksuj. Zagotuj, dopraw solą i pozostałym miodem. Do misek nalej zupę, rozłóż kulki koziego sera, dołóż listek bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej