Gazpacho przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

47

494 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

409 osób wydrukowało

Pobierz pdf

875 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

700 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę pokrojonego w kostkę chleba skrop oliwą, wstaw do piekarnika nastawionego na 180°C na 10 min., by grzanki były złote i chrupiące.

Krok 2

Z dwóch pomidorów usuń pestki, pokrój je w kosteczkę. W mikserze rozdrobnij 3 pomidory, pół papryki, czosnek, Ostrą paprykę Knorr i pozostałe kromki chleba. Dodaj passatę, sos worcester, ocet winny i oliwę. Dopraw szczyptą pieprzu.

Krok 3

Zupę schłodź w lodówce przez kilka godzin. Podawaj zimną z pokrojonymi w kosteczkę warzywami oraz grzankami, skropioną oliwą, z posiekanymi pietruszką i szczypiorkiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Smak zupy możesz wzmocnić za sprawą kilku kropel sosu tabasco.

1

Opinie o przepisie

  • Kathii Music

    Kathii Music , 20.03.2020

    super wyszło tylko trochę za ostre bo mi się za dużo sypnęło chili

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej