Gazpacho przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

594 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

431 osób wydrukowało

Pobierz pdf

932 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

700 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę pokrojonego w kostkę chleba skrop oliwą, wstaw do piekarnika nastawionego na 180°C na 10 min., by grzanki były złote i chrupiące.

Krok 2

Z dwóch pomidorów usuń pestki, pokrój je w kosteczkę. W mikserze rozdrobnij 3 pomidory, pół papryki, czosnek, przyprawę Knorr i pozostałe kromki chleba. Dodaj passatę, sos worcester, ocet winny i oliwę. Dopraw szczyptą pieprzu.

Krok 3

Zupę schłodź w lodówce przez kilka godzin. Podawaj zimną z pokrojonymi w kosteczkę warzywami oraz grzankami, skropioną oliwą, z posiekanymi pietruszką i szczypiorkiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Smak zupy możesz wzmocnić za sprawą kilku kropel sosu tabasco.

1

Opinie o przepisie

  • Kathii Music

    Kathii Music , 20.03.2020

    super wyszło tylko trochę za ostre bo mi się za dużo sypnęło chili

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z kalafiora
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej