
Składniki
500 gramów
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2
Czosnek oraz cebulę pokrój w drobną kostkę.

Krok 3
Mięso mielone wraz z warzywami smaż około 8 minut, aż będzie rumiane. Dodaj posiekane pomidory z puszki.

Krok 4
Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Włoski makaron podawaj posypany startym serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron Bolognese z czosnkiem
Zasmakuj we włoskiej kuchni i wypróbuj przepis na wyśmienity makaron Bolognese z nutą pachnącego czosnku. Będzie idealny jako szybkie danie obiadowe lub pyszna kolacja – nagroda po ciężkim dniu pracy. Zaserwuj go swojej rodzinie lub znajomym, a na pewno każdy doceni jego pomidorowy, głęboki smak. Tajemnicą tej potrawy jest aromatyczny mięsny sos. Przyrządzisz go dusząc porcję mięsa mielonego wołowo-wieprzowego z czosnkiem, cebulą i pomidorami z puszki z dodatkiem ziołowej przyprawy Knorr stworzonej specjalnie do spaghetti. Makaron koniecznie ugotuj al dente, nie może być rozgotowany. Proponujemy użyć nitek spaghetti, ale z powodzeniem można zastąpić je innym ulubionym makaronem. Tą włoską potrawę podawaj posypaną startym serem długo dojrzewającym, a na koniec udekoruj świeżą bazylią, która podkreśli kolor i smak dania. To idealne połączenie!