
Składniki
500 gramów
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2
Czosnek oraz cebulę pokrój w drobną kostkę.

Krok 3
Mięso mielone wraz z warzywami smaż około 8 minut, aż będzie rumiane. Dodaj posiekane pomidory z puszki.

Krok 4
Dodaj Knorr Fix Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Włoski makaron podawaj posypany startym serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron Bolognese z czosnkiem
Zasmakuj we włoskiej kuchni i wypróbuj przepis na wyśmienity makaron Bolognese z nutą pachnącego czosnku. Będzie idealny jako szybkie danie obiadowe lub pyszna kolacja – nagroda po ciężkim dniu pracy. Zaserwuj go swojej rodzinie lub znajomym, a na pewno każdy doceni jego pomidorowy, głęboki smak. Tajemnicą tej potrawy jest aromatyczny mięsny sos. Przyrządzisz go dusząc porcję mięsa mielonego wołowo-wieprzowego z czosnkiem, cebulą i pomidorami z puszki z dodatkiem ziołowej przyprawy Knorr stworzonej specjalnie do spaghetti. Makaron koniecznie ugotuj al dente, nie może być rozgotowany. Proponujemy użyć nitek spaghetti, ale z powodzeniem można zastąpić je innym ulubionym makaronem. Tą włoską potrawę podawaj posypaną startym serem długo dojrzewającym, a na koniec udekoruj świeżą bazylią, która podkreśli kolor i smak dania. To idealne połączenie!



































