Makaron z cebulą i czosnkiem - bolognese: spaghetti | Przepisy.pl pixel

Makaron Bolognese z czosnkiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

28

1115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

621 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Makaron Bolognese z czosnkiem    - Krok 1

Krok 2

Czosnek oraz cebulę pokrój w drobną kostkę.

Makaron Bolognese z czosnkiem    - Krok 2

Krok 3

Mięso mielone wraz z warzywami smaż około 8 minut, aż będzie rumiane. Dodaj posiekane pomidory z puszki.

Makaron Bolognese z czosnkiem    - Krok 3

Krok 4

Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Włoski makaron podawaj posypany startym serem.

Makaron Bolognese z czosnkiem    - Krok 4
40

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Bińkowska

    Elżbieta Bińkowska , 09.05.2019

    Brawo.Fantastyczne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Piwowarczyk

    Marta Piwowarczyk , 12.02.2015

    tak,pyszny.ale wlosi nigdy by nie zrobili tego ze spagetti.bolognesa nie je sie z tym makaronem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Grabias

    Teresa Grabias , 07.02.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Uroda

    Lidia Uroda , 04.02.2015

    Oczywiscie:) No i do ragu czosnku sie nie dodaje:-) .Nie podrabiajmy kuchni wloskiej-bo oni i tak sa w tym niestety najlepsi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irek Witek

    Irek Witek , 04.02.2015

    Moja mama mieszka w Itali i tak czensto jadam po włosku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irek Witek

    Irek Witek , 04.02.2015

    Z Tobom nawet suchy chleb by smakował

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Tańska-Wiśniewska

    Wanda Tańska-Wiśniewska , 04.02.2015

    Dziś już za póżno, ale jutro " why not" ? szczególnie, że pasta, to moja specjalność ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena J Jaku

    Marzena J Jaku , 03.02.2015

    mniäm !!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Weicher

    Adam Weicher , 03.02.2015

    Taaaaak a potem narzekania że niby waga się popsuła i źle pokazuje...;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Wachowicz

    Ryszard Wachowicz , 03.02.2015

    Smacznego !!!!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Zegadło

    Paweł Zegadło , 03.02.2015

    łasuchy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Żurczak

    Danuta Żurczak , 03.02.2015

    Dajcie proszę wreszcie przy przepisach kalorie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Żurczak

    Danuta Żurczak , 03.02.2015

    Dajcie proszę wreszcie przy przepisach kalorie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Stręk

    Józef Stręk , 03.02.2015

    To nie jest makaron bolognese.To jest makaron , po polsku w sosie pomidorowym.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Philipiak

    Jacek Philipiak , 03.02.2015

    dwa razy poprosze i cole light

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Sagan

    Maria Sagan , 03.02.2015

    Można podawać na wiele sposobów

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Gałązka Paznowicz

    Elżbieta Gałązka Paznowicz , 03.02.2015

    Po włosku to makaron byłby wymieszany z sosem i delikatnie nim oklejony a nie polany i wiele innych na nie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Pilarska

    Anna Pilarska , 03.02.2015

    Dużo czosnku pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Struzik

    Bożena Struzik , 03.02.2015

    :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Gran

    Agnieszka Gran , 03.02.2015

    uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Andrys

    Antoni Andrys , 03.02.2015

    kochajmy polska kuchnię.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Andrys

    Antoni Andrys , 03.02.2015

    A gfdzie bigos.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Tomaszewski

    Jacek Tomaszewski , 03.02.2015

    Spaghetti Bolognese Winary i trochę 600 g mięsa mielonego najlepiej karczek makaron durum i trochę czosnku ,zielonej pietruchy i oregano i można jeść - smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Andrys

    Antoni Andrys , 03.02.2015

    Przcież to nie polskie!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Tomaszewski

    Jacek Tomaszewski , 03.02.2015

    Pyszności makarony i sosy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miroslaw Żarnowski

    Miroslaw Żarnowski , 03.02.2015

    dowiem się w końcu ile to jest 500 groszy mięsa 300 groszy makaronu i 400 groszy pomidorów?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Niewia Domska Alusha

    Niewia Domska Alusha , 03.02.2015

    Spaghetti to spaghetti, a nie bolognese i bez jakiś tam fix-ów!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Mirosław Jeziorny

    Mateusz Mirosław Jeziorny , 03.02.2015

    przepraszam ale wygląda to jak nie powiem coo bleee

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Senior Koczewski

    Andrzej Senior Koczewski , 03.02.2015

    Oryginalne wloskie danie to ragout alla bolonese i nigdy nie podaje sie go ze spaghetti bo sos kiepsko przywiera do tego makaronu. Spaghetti bolonese to danie spoza wloch...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Andrys

    Antoni Andrys , 03.02.2015

    Tylko nie z tym nieszczęsnym spgetti , każdy inny makaron jest wspanialy.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron Bolognese z czosnkiem   Makaron Bolognese z czosnkiem

Zasmakuj we włoskiej kuchni i wypróbuj przepis na wyśmienity makaron Bolognese z nutą pachnącego czosnku. Będzie idealny jako szybkie danie obiadowe lub pyszna kolacja – nagroda po ciężkim dniu pracy. Zaserwuj go swojej rodzinie lub znajomym, a na pewno każdy doceni jego pomidorowy, głęboki smak. Tajemnicą tej potrawy jest aromatyczny mięsny sos. Przyrządzisz go dusząc porcję mięsa mielonego wołowo-wieprzowego z czosnkiem, cebulą i pomidorami z puszki z dodatkiem ziołowej przyprawy Knorr stworzonej specjalnie do spaghetti. Makaron koniecznie ugotuj al dente, nie może być rozgotowany. Proponujemy użyć nitek spaghetti, ale z powodzeniem można zastąpić je innym ulubionym makaronem. Tą włoską potrawę podawaj posypaną startym serem długo dojrzewającym, a na koniec udekoruj świeżą bazylią, która podkreśli kolor i smak dania. To idealne połączenie!