Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
250 mililitrów
0.5 szklanki
150 gramów
2 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
40 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie plastry. Następnie dopraw solą, pieprzem i panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 2
Opanierowane kotleciki usmaż po kilka minut z każdej strony.
Krok 3
Bakłażana pokrój na plastry i grilluj z każdej strony, aż będzie rumiany. Pomidorki przekrój na pół.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj, aż powstanie gęsty sos.
Krok 5
Usmażone kotlety ułóż w szerokim naczyniu do pieczenia. Mięso nie powinno się stykać. Na każdym połóż dwa, trzy plastry bakłażana oraz kilka pomidorków.
Krok 6
Polej każdą porcję sosem serowym, posyp parmezanem, skrop sokiem z cytryny i zapiekaj w rozgrzanym do 220 °C piekarniku przez ok. 10 minut. Podawaj udekorowane listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej