
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
250 mililitrów
0.5 szklanki
150 gramów
2 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
40 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie plastry. Następnie dopraw solą, pieprzem i panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 2
Opanierowane kotleciki usmaż po kilka minut z każdej strony.
Krok 3
Bakłażana pokrój na plastry i grilluj z każdej strony, aż będzie rumiany. Pomidorki przekrój na pół.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj, aż powstanie gęsty sos.
Krok 5
Usmażone kotlety ułóż w szerokim naczyniu do pieczenia. Mięso nie powinno się stykać. Na każdym połóż dwa, trzy plastry bakłażana oraz kilka pomidorków.
Krok 6
Polej każdą porcję sosem serowym, posyp parmezanem, skrop sokiem z cytryny i zapiekaj w rozgrzanym do 220 °C piekarniku przez ok. 10 minut. Podawaj udekorowane listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej