
Składniki
500 gramów
30 gramów
200 gramów
450 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pokrój w paski. Zamarynuj w przyprawie Knorr, wódce, imbirze i ostrej papryce. Odstaw na co najmniej 20 minut.
Krok 2
Kapustę, pora i paprykę pokrój w paski. Czosnek drobno posiekaj. Warzywa oprósz mąką i wymieszaj.
Krok 3
Na mocno rozgrzanej patelni smaż mięso.
Krok 4
Jak nabierze złotego koloru, dodaj warzywa i smaż jeszcze przez 10 minut.
Krok 5
Na końcu dopraw potrawę sosem sojowym, octem i miodem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej