Chińska karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińska karkówka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

905 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

605 osób wydrukowało

Pobierz pdf

875 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

30 gramów

200 gramów

450 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę pokrój w paski. Zamarynuj w przyprawie Knorr, wódce, imbirze i ostrej papryce. Odstaw na co najmniej 20 minut.

Chińska karkówka - Krok 1

Krok 2

Kapustę, pora i paprykę pokrój w paski. Czosnek drobno posiekaj. Warzywa oprósz mąką i wymieszaj.

Chińska karkówka - Krok 2

Krok 3

Na mocno rozgrzanej patelni smaż mięso.

Chińska karkówka - Krok 3

Krok 4

Jak nabierze złotego koloru, dodaj warzywa i smaż jeszcze przez 10 minut.

Chińska karkówka - Krok 4

Krok 5

Na końcu dopraw potrawę sosem sojowym, octem i miodem.

Chińska karkówka - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Ka

    Magdalena Ka , 01.07.2016

    Jak cienkie maja być te paski? Bo moja karkówka po usmażeniu według przepisu jeszcze dosyć mocno chrupała w środku. Ogólnie karkówka nie straciła przez to na smaku, była bardzo dobra a w środku ścięta. Zastanawiam się tylko czy taki miał być efekt końcowy czy paski powinny być cieńsze?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska karkówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej